Aktualno

FRANKOVIĆ ‘Siguran sam da će odluka Povjerenstva za sukob interesa ići u korist Tokić’

orlanda tokic01

Gradonačelnik Mato Franković ovog je ponedjeljka prokomentirao pokretanje postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić. Naglasio je kako zamjenica gradonačelnika kao i drugi zamjenici prema zakonu Republike Hrvatske radi volonterski.

-To je zakon dopustio. A, ako netko radi volonterski to znači da uz to obnaša i neku drugu profesionalnu dužnost jer ti ljudi moraju od nečega živjeti. Zamjenica je arhitektica što znači da obnašajući svoju dužnost neminovno podnosi zahtjeve za građevinske dozvole pred gradskim, županijskim i državnim tijelima kako to i Zakoni Republike Hrvatske nalažu – naglasio je gradonačelnik dodavši kako očekuju odluku Povjerenstva.

-Siguran sam da će odluka Povjerenstva ići u korist zamjenice Tokić. Ukoliko to tako ne bude, onda treba mijenjati zakon u kojem treba reći da zamjenici gradonačelnika više ne mogu biti volonteri, već profesionalci. Brojne struke u tom slučaju ulaze u koliziju s obnašanjem dužnosti zamjenika gradonačelnika. Prilikom razgovora sa zamjenicom prije nego sam bio kandidat za gradonačelnika pitala me je je li moguće da njezina profesionalna dužnost može doći u koliziju. Tada sam podnio zahtjev za mišljenje Povjerenstva te sam dobio odgovor da njezina profesija neće biti u koliziji s dužnosti zamjenice gradonačelnika – zaključio je Franković.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist