Aktualno

FRANKOVIĆ RAZMATRA OPCIJE Excelsi još jedna šansa, Razvoj Golfu raskid ugovora?

Srdj Zicara 1

Excelsa nekretninama smo predložili koncesiju na 30 godina uz plaćanje 15 posto prihoda od prodanih ulaznica te jednokratnu uplatu od 10 milijuna kuna za prethodno razdoblje u kojem posluju bez koncesije – rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Franković.

Priznao je gradonačelnik da je pitanje koncesije za žičaru još uvijek problem te dodao kako je predloženo rješenje zapravo kompromisno u odnosu na prijašnje stavove obiju strana. Ipak, iz Excelse još nisu ništa odgovorili.

-Još uvijek se nismo dogovorili. Excelsa inzistira na koncesiji od 50 godina uz 10 posto prihoda, a Gradsko vijeće je izglasalo 10 godina uz 15 posto prihoda. Ne pristanu li na dogovor, a rok je kratak, morat ćemo zaustaviti sve poslove koje imamo s njima i svim njihovim tvrtkama kćerima, jer ne posluju društveno odgovorno. Pozivam obitelj Lukšić na društveno odgovorno poslovanje – istaknuo je Franković.

-Jasno je da donja i gornja postaja žičare, kao i stupovi, da su njihovo vlasništvo. Ali trebaju platiti korištenje zračnog prostora, a na kraju krajeva i pogled na Grad. Građani trebaju imati benefit – zaključio je Franković.

Gradonačelnik je komentirao i situaciju s tvrtkom Razvoj Golf, istaknuvši kako nakon investitorovog podnošenja zahtjeva za međunarodnu arbitražu Grad razmišlja o više mogućnosti, a jedna od njih je i prekid suradnje.

-Iznenadio nas je taj potez investitora. Naravno da ćemo gledati interese Grada i građana.Nisu građani Dubrovnika i Hrvatske krivi što im je sud srušio studiju utjecaja na okoliš – mišljenja je Franković.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist