Grad

FRANKOVIĆ O NEREDU NA PILAMA ‘Iduće godine ćemo postaviti fizičke barijere’

pile libertas001

S obzirom na to da iduće godine uvodimo novu zonu posebnog prometnog režima, odlučili smo se da ćemo na tom području Pila uvesti fizičke barijere. Doslovce ćemo manualno upravljati s njima. Ljudi će morati biti stalno prisutni i otvarati, odnosno zatvarati sukladno dozvoli onoga koji tu dolazi – naglasio je gradonačelnik Mato Franković komentirajući način rješavanja problema prometnog nereda na Pilama koji je sveprisutan tijekom razdoblja sezone.

-To će izazvati stanovite probleme, ali to je jedini način jer ne možemo trpjeti taj nered koji ponavlja četiri do šest pojedinaca. Imali smo to vidljivo i prošlih godina, no sada dolazi do verbalnih napada na naše komunalne i prometne redare pa čak i fizičkih prijetnji iz razloga jer netko sebi uzima za pravo nešto što nije normalno. Doći ćemo u kraj tome fizičkim barijerama. Nevjerojatno je kako se pojedinci ponašaju, riječ je ljudima iz Grada – dodao je.

-Ne žele se udaljiti, zauzimaju javnu površinu, a mi im izdajemo rješenja. No, to njih ne interesira, oni na kraju godine izgase tvrtku, i otvore novu te idu dalje – rekao je. U ovoj su godini izdali, kako kaže, izdali preko 460 prekršajnih naloga kojim su sankcionirali počinitelje, ali im još to nije došlo na naplatu, ističe.

-Policijska uprava dubrovačko-neretvanska sukladno svojim kapacitetima, daje svoju pomoć, ali ni to nije dovoljno – istaknuo je.

Foto Ilustracija 

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist