Grad

FRANKOVIĆ O LAPADSKOJ OBALI ‘Pašalić traži dogovor, ali mi nismo trgovci niti ćemo to ikada biti!’

lapadska obala radovi1

Projekt Lapadske obale nastavlja se dalje i radovi se neće zaustaviti jednog jedinog dana – poručio je ovog utorka gradonačelnik Mato Franković s konferencije za medije. Naime, kako je objasnio, nakon održanog sastanka s izvođačem radova, odlučeno je da se izvođač prebaci na fazu 2 projekta, a na koju se ne odnosi rješenje Upravnog suda o Splitu o privremenoj obustavi radova sukladno tužbama vlasnika Laguna Tradea Franja Pašalića. Naglasio je kako rješenje još nije zaprimljeno u Gradu Dubrovniku, no očekuje ga kroz dan, dva.
-Rješenje se odnosi na fazu 3 i 4 projekta, a ne na fazu 2 tako da će se izvođač prebaciti upravo na fazu 2 koja također zahtijeva pobijanje pilota i to njih 53. Uzet će to sigurno dva i pol mjeseca vremena, što znači da će u tome razdoblju očekivano uslijediti reakcija Visokog upravnog suda i u konačnici se nadamo u pozitivan ishod po Grad Dubrovnik – rekao je Franković. Dodao je kako je Grad u međuvremenu dobio poruke predstavnika Franja Pašalića o eventualnom dogovoru.
-Jasno poručujem nismo trgovci bili niti ćemo biti. S nikim se nećemo dogovarati, jer nismo ta stranka koja bi se trebala dogovarati. Gospodin Pašalić je, koliko sam upoznat, u svom posljednjem zahtjevu tražio da se parkinzi na Lapadskoj obali povjere njemu. Mi na takvo nešto ne možemo i nećemo nikad pristati jer su parkinzi namijenjeni građanima, a nikako privatnim investitorima. Na takav način nećemo pričati, idemo sukladno zakonu i uvjereni smo u ispravnost naših radova. Radovi se neće zaustaviti ni jednog jedinog dana – napomenuo je.
Naglasio je i kako Laguna Trade nije stranka u postupku već je to ministarstvo, odnosno Republika Hrvatska s kojom se Grad sve dogovorio te ima sve potrebne suglasnosti sukladno zakonu RH.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist