Grad

FRANKOVIĆ NAJAVIO U utorak potpisivanje ugovora za Lapadsku obalu i cestu Mali Zaton – Štikovica

mato frankovic

Sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako ćemo sljedeći tjedan, u utorak, potpisati ugovor o stopostotnom financiranju Lapadske obale, projektu vrijednom  70 milijuna kuna – potvrdio je to dubrovački gradonačelnik Mato Franković ovog četvrtka na konferenciji za medije.

-Kada uzmemo sve projekte koje je Grad Dubrovnik do sada financirao i financira iz Europskih fondova, približili smo se brojci od 300 milijuna kuna u tri godine. Mislim da se uistinu radi o dobrim rezultatima, a sve ide u smjeru da ćemo do kraja mandata ove Gradske uprave povući više od milijardu kuna iz Europskih fondova za infrastrukturne projekte Grada Dubrovnika – istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je kako će idućeg utorka u posao biti uveden i Strabag i to na radovima rekonstrukcije ceste Mali Zaton – Štikovica.

-Riječ je o odluci Hrvatskih cesta kojom se na inzistiranje Grada i sukladno sporazumu kojeg smo potpisali nakon održane sjednice Vlade RH u Dubrovniku, kreće s rekonstrukcijom ceste Mali Zaton – Štikovica. Poznato je da se radi o jednoj od najlošijih cesta koja nema nikakve nogostupe, javnu rasvjetu, sve one uvjete koje treba imati državna cesta. Projekt je završen, raspisana je javna nabava, odabran izvođač radova Strabag i u utorak bi trebao biti uveden u posao te kreće rekonstrukcija te iznimno važne dionice – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist