Aktualno

FOTO/VIDEO/SIGURNOSNA VJEŽBA Cruiser uplovio sa ‘sumnjivim paketom’, sigurnosne službe ‘na nogama’

vjezba luka 4

Prilikom uplovljavanja u Grušku luku, Lučka uprava Dubrovnika zaprimila je dojavu s putničkog broda Costa Deliziosa o pronalasku sumnjivog paketa na brodu.

Kako je postojala sumnja na eksplozivnu napravu odmah je obaviještena policija, ali i sve žurne i nadležne službe. Protueksplozivni odjel policije odmah je proveo postupak detekcije, uklanjanja sumnjivog predmeta s broda i neutraliziranja, odnosno otklanjanja opasnosti za brod i luku. Scenarij je to jutrošnje vježbe sigurnosne zaštite u Luci Gruž, u kojoj su sudjelovali Lučka uprava Dubrovnik, policija, lučka kapetanija, carina, županijski centar 112 Dubrovnik, zaštitarska služba, javna vatrogasna postrojba, hitna medicinska pomoć, putnički brod Costa Deliziosa, lučki tegljač, dežurni peljar, eko brod CIAN, lučko osoblje u funkciji lučke sigurnosti, HGSS, koncesionar Luke Dubrovnik i tvrtka Sanitat.
U sklopu vježbe izvršeno je i ograđivanje sigurnosne zone s kopnene strane broda, pojačane mjere nadzora i kontrole kretanja osoba i vozila u lučkom području, postavljanje plutajuće vodonepropusne brane oko broda radi sprječavanja onečišćenja mora, evakuacija putnika i medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih osoba, gašenje požara vodenim topom s lučkog tegljača, podvodni pregled trupa broda od strane specijaliziranih ronioca, nadzor i kontrola plovidbe lučkim područje…

Cilj ove akcije, odnosno poruka jest: svaka prijetnja eksplozivnom napravom mora se shvatiti ozbiljno i smatra se stvarnom prijetnjom sve dok rezultat protueksplozivnog pregleda ne utvrdi suprotno.

 

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist