Kultura

FOTO/VIDEO ‘USUSRET BOŽIĆU’ Održan humanitarni koncert Rotary kluba Dubrovnik

Ususret Božiću humanitarni koncert Rotary kluba Dubrovnik

Rotary klub Dubrovnik i ove godine organizirao je humanitarni koncert naslovljen ‘Ususret Božiću’ u Dominikanskoj crkvi. Uz Dubrovački simfonijski orkestar i Mješoviti zbor Libertas, kako solistica nastupila je sopranistica Sara Žuvela, a dirigirali koncertom Nicola Giuliani i Viktor Lenert.

Kako je i istaknuto na početku koncerta, prihod je namijenjen za nabavu sadnica maslina i vinove loze za ona područja poluotoka Pelješca koja su stradala u požarima ovoga ljeta. Naime, program obnove maslinarstva i pomoći u podizanju stradalih vinograda dugogodišnji je dio aktivnosti Rotary cluba Dubrovnik. Ideja u pokretanju takve akcije nastala je u ljeto 2000. godine, kada je, slično kao i ovoga ljeta na Pelješcu, požar na području Dubrovačkoga primorja uništio brojne maslinjake i druge poljoprivredne nasade.

U proteklih 15 godina trajanja akcije Rotary cluba Dubrovnik, ukupno je na područjima Dubrovačkoga primorja, Župe i Rijeke Dubrovačke, Konavala i Pelješca besplatno raspodijeljeno 14 tisuća sadnica maslina i oko 2 tisuće sadnica vinove loze.

Kao i prošlih godina, svi oni koji u petak navečer nisu bili na koncertu „Ususret Božiću“ u Dominikanskoj crkvi, mogli su koncert slušati izravnim prijenosom u programu Radio Dubrovnika.

Koncert je organiziran u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Mješovitim zborom Libertas, Dominikanskim samostanom i HRT centrom Dubrovnik.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist