Crna kronika

FOTO/VIDEO: OGORČENI MJEŠTANI „Katastrofa! Jučer se sve moglo lagano ugasiti, ali nikoga nije bilo!“

pincevic ledinic

Katastrofa i nikakva organizacija. Jučer ujutro bilo je sve tiho i moglo se lagano pogasiti, ali nitko nije reagirao. Nigdje nikog nije bilo. Kasnije se vjetar digao i u minuti se proširio na kilometar. A nemaš s čime gasiti. Izgorjele su dvije kuće. Svi koji su na raspolaganju su ostali braniti kuće. Po meni, organizacija je nula – kazao nam je jutros u Ponikvama jedan od mještana Ante Pinčević.

Njegov sumještanin Mato Ledinić smatra kako je riječ o pravoj katastrofi.
– Ne okrivljujem nikoga, ali je činjenica da nema nikakve organizacije. Ovo bi sve ovdje izgorilo da nije došlo šest ljudi s dvije cisterne iz Neuma. Oni uz nas pet šest. Treba im podići spomenik jer su spasili da vatra ne prodre na drugu stranu – ističe Ledinić.

– Dole niže na cesti su vatrogasci iz Karlovca i Ogulina. Mi smo u polju jučer na dva mjesta sami gasili požar, a pedeset metara od nas bila je cisterna iz Karlovca, samo šofer. Pitam ga gdje su mu ljudi, a odgovorio mi je da su pošli u Ston na kavu. Prošli smo kroz polje, 5-6 cisterni i 20 vatrogasaca. Leže, nikoga nema na terenu – kaže Ledinić.

Mještani tvrde kako ne znaju što im je sve izgorjelo, ali ako su stradali maslinici kažu kako mogu slobodno odseliti.

 

Uskoro opširnije…

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist