Aktualno

FOTO/VIDEO Evo tko je došao na Večeru od Kandeloru, ali i za koga nije bilo mjesta za glavnim stolom u Revelinu

vecera od kandelore 46

Nakon godine ‘pauziranja’, svečana Večera od Kandelore održala se ponovo u Revelinu, a brojni su uzvanici i gosti grada imali priliku uživati u programu uoči samog blagdana svetog Vlaha, zaštitnika Grada Dubrovnika.

Uz politički vrh Grada Dubrovnika, tradicionalno su se Večeri pridružili brojni uzvanici iz društvenog i političkog života grada, te i sam ‘vrh’ države, potom sportaši, kulturnjaci…

Okupljene uzvanike u Revelinu pozdravili su gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja nije skrivala oduševljenje Dubrovčanima i Dubrovnikom.

Vlahušić je pak kazao, pozdravivši sve ‘drage goste’, kako bi kada bi sve osobno pozdravio, ‘svi ostali gladni’, ističući kako prema svima osjeća duboko poštovanje.

– Ova tvrđava u svojoj je povijesti pamtila mnoge događaje, ali večerašnji događaj je da su s nama Predsjednica i ministri, saborski zastupnici, biskupi, izaslanik Svetog oca… To se dosad nije dogodilo – istaknuo je domačin Večere od Kandelore gradonačelnik Vlahušić.

Uzvanicima se obratila i predsjednika Kolinda Grabar Kitarović koja je kazala kako je sretna što ne “živi u Dubrovniku jer svaki put kada dođe može iz početka osjetiti tu veličanstvenu ljepotu grada”.
– Za mene je Dubrovnik najljepši na svijetu. Ljudi u Dubrovniku uvijek su shvaćali vrijednost slobode i odlučivanja pa je tako grad puno toga učinio za modernu civilizaciju od ukidanja ropstva, prve ljekarne – naglasila je Grabar Kitarović

Podsjetimo, prošle godine Večeru od Kandelore organizirao je župan Nikola Dobroslavić uz pomoć gospodarstvenika, a održala se u hotelu Hilton. Ove godine, situacija se vratila ‘na staro’, te je tako i Večera vraćena u Revelin.

U tvrđavi se večeras tako moglo vidjeti brojne pripadnike visoke politike, ali i javnog života Dubrovnika i Hrvatske. Osim predsjednice tu su bili ministri Vlaho Orepić i Zlatan Hasanbegović, kardinal Vinko Puljić (papin izaslanik), predsjednik HBK Želimir Puljić, potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predsjednik DDS-a Pero Vićan i brojni njegovi stranački kolege, potom SDP-ovci Mladen Gojun i Davor Penić, direktori komunalnih društava, načelnici općina Župa dubrovačka Silvio Nardelli i Dubrovačko primorje Nikola Knežić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, ovogodišnji laureati Grada Dubrovnika, načelnik PU DN Tonći Radibratović, prokurist Razvoj golfa Ivan Kusalić, predsjednik Županijskog HDZ-a Branko Bačić, bivši saborski zastupnik Frano Matušić, bivši državni tajnik Karlo Gjurašić, brojni gradski vijećnici, saborska zastupnica Sanja Putica, poznati PR-ovac Krešimir Macan i brojni drugi.

Na Večeri se nije moglo ne primijetiti kako protokol Grada Dubrovnika, na čelu s HNS-ovim Androm Vlahušićem za glavnim stolom nije pronašao mjesta za predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mata Frankovića koji je tako bio s ostalim HDZ-ovcima pokraj glavnog stola. Nije moglo bez političkih igrica, očigledno.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist