KulturaZanimljivosti

[FOTOGALERIJA] Sjećate li se Amige, Commodorea, Iskre..? Uživajte u izložbi retro računala!

peekPoke otvorenje 03

U Centru za mlade Dubrovnik otvorila se ove subote zanimljiva izložba retro računala, igraćih konzola i kalkulatora u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grad Dubrovnika i Peek&Poke muzeja starih računala iz Rijeke. U Centru za mlade Dubrovnik je izložen dio bogate kolekcija Peek&Poke muzeja.

Izložba je otvorena svaki dan od 13. do 27. ožujka od 18 do 21 sat. Za grupne posjete svi zainteresirani se mogu obratiti Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika, za dogovor vremena posjete tijekom cijelog dana i van termina kada je izložba otvorena za
posjetitelje.

Među brojnim izloženim kalkulatorima svoje mjesto je našao i jedan mehanički kalkulator iz 1930. godine. Od računala i igraćih konzola među izlošcima su svoje mjesto našli ZX Spectrum, Schneider CPC464, Amiga 500, Amiga 1200, Commodore 64c, Super Nintendo, Playstation2, Iskra Delta Partner, Orao i mnogi drugi.

Ono što čini ovu izložbu još zanimljivijom je što je ona interaktivna. Dio izloženih računala je u upotrebi i posjetitelji ih mogu koristiti, odnosno isprobati. Tako da se posjetitelji mogu vratiti u svoju mladost i zaigrati neke stare retro igre ili programirati u Basicu.

Izložba je otvorena svaki dan od 13. do 27. ožujka od 18 do 21 sat. Za grupne posjete svi zainteresirani se mogu obratiti Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika, za dogovor vremena posjete tijekom cijelog dana i van termina kada je izložba otvorena za posjetitelje.
Izložba je organizirana kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist