Grad

[FOTOGALERIJA] RASKOŠ TRADICIJE Obitelji, mladi, ali i Konavočica Ivana od četiri mjeseca u svojoj prvoj monturi

batch Sv. Vlaho 4

Stradunom su s velikim veseljem prošetale predivne nošnje dubrovačkog kraja. Mladi i stari su s radošću i ponosom nosili predivne monture svoga kraja sudjelujući na još jednoj Festi našeg zaštitnika, sv. Vlaha.

batch Sv. Vlaho 1– Festa nam znači jako puno, a to je jednom u godini – jednom na godinu ki nam dohodi. Ako nisi došao u grad na Festu, kao da svetog Vlaha nije ni bilo – istaknuo je Mato Katičić iz Smokovljana.

batch Sv. Vlaho 4– Ovo je Ivanina prva Festa, s obzirom da ima tek četiri mjeseca – rekla je Ivanina majka Jelena Butijer iz Gabrila.

batch Sv. Vlaho 3

– Suprug i djeca uvijek se oblače u monture za Festu. Suprug se oblači već dvadeset godina, a djece od kada su bili još i bebe, od svoje treće godine. Festa je jako lijepa tradicija koja nam puno znači – istaknula je Marina Knego iz župe svete Ane na Brgatu.

batch Sv. Vlaho 5– Svake godine njegujemo tradiciju, dosta nas je došlo ove godine. Iz svake familije dođe nekoliko članova. Različitih smo uzrasta i volimo njegovati tradiciju – rekli su iz Bratstva sv. Matije iz Čelopeka.

batch Sv. Vlaho 7

– Mi smo iz župe Ošlje, a na Festu dolazimo od svoje petnaeste godine. Danas nas je došlo dosta, samo se nismo svi obukli u nošnje za procesiju – istaknula je Anka Marinović.

batch Sv. Vlaho 2– Na Festu dolazim već trideset godina, a ove godine nas se okupilo oko sedamdeset za procesiju. Ovaj dan nam baš puno znači, naročito vidjeti ovoliko omladine i djece obučenih u nošnju, što je stvarno prelijepo – naglasio je Ivo Vidak iz župe Gruda.

batch Sv. Vlaho 11– Okupilo nas se oko pedesetak iz župe Pločice, ove godine najviše do sada. Nije nas nikada ovoliko puno bilo na Festi. Dolazim već 25 godina, a danas sam prvi put u nošnji. Do sada nisam imao skrojenu svoju nošnju, a na svaku sljedeću Feste ću ići u nošnji do kada sam živ – istaknuo je Pero Prkoča iz Pavljeg Brda.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist