Kultura

FOTOGALERIJA / ‘ODJENUTI GOLE’ Pljesak za Pirandellove likove

Naslovna Odjenuti Gole

Iako biste na prvu mogli promisliti kako je riječ o ‘Šest lica traži autora’, nova premijera Katališta Marina Držića zapravo je dinamična kombinacija dvaju djela poznatog talijanskog pisca – ‘Gole maske’ i ‘Tragedija jednog lika’.

Ovime je redateljica Marina Pejnović dokazala kako odlično vlada jezikom i ritmom Luigija Pirandella, a na dubrovačke daske dovela jedno sasvim novo iskustvo. Uz sve pohvale glumačkom timu – Zdeslav Čotić, Nika Lasić, Bernard Tomić, Hrvoje Sebastijan, Mirej Stanić, Edi Jertec i Nina Hladilo – posebne pohvale ipak idu ‘lideru predstave’, Zdeslavu koji je iznio predstavu, te Niki Lasić koja je sjajno utjelovila ono što je redateljica zamislila – tri lika u jednoj ženskoj osobi.

24022018 kazaliste pirandello 11

– Predstava Postavlja temeljno pitanje što je istina, odnosno dokud smo spremni nekoga progoniti da bi saznali istinu o njemu. Nevjerojatna je naša potreba da znamo istinu i da mislimo da imamo pravo na istinu – rekla je pred predstavu redateljica, a ovaj motiv proteže se cijelom predstavom a ‘pirandellovska’ ideja nejasnoće i manipulacije činjenicama, kao i potreba da svi imamo ‘svoju verziju događaja’ prisutna je tijekom svih sat vremena predstave.

Odjenuti gole Naklon 3

 

Liberta Mišan i Pietro Boban koji rade scenografiju, Irena Sušac koja radi kostime i Elvis Butković light dizajner – za redateljicu su, kaže, bili ključni za iznijeti ‘Pirandellov svijet na scenu’. Ključna osoba s velikim iskustvom unešenim u ovu predstavu svakako je i Paola Dražić Zekić, a glazba u ovoj predstavi, baš kao i scena i svjetlo, su osvježavajuće dobri.

24022018 kazaliste pirandello 4

Ukoliko ste ‘preskočili’ premijeru, iduća reprizna izvedba zakazana je već sutra, 25. veljače u 20 sati.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist