Kultura

[FOTOGALERIJA] Literat trinaesti, revija dubrovačkih pisaca, u Saloči od zrcala…

LITERAT TRINAESTI SALOCA 11

Predstavljanje trinaestog broja godišnje revije za književnost i publicistiku ‘Literat’ Društva dubrovačkih pisaca održalo se ove nedjelje u Saloči od zrcala u suradnji s Narodnom knjižnicom Grad.

Sudjelovali su predsjednik Društva Boris Njavro, urednica ‘Literata’, voditeljica dubrovačke podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Ivana Lovrić Jović te profesorica hrvatskog jezika Tajana Martić. Predstavljanje se odvilo u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca knjige, a publika se sastojala od malog broja vrijednih ljudi, koji su kroz više od desetljeće postojanja ‘Dubrovačkih pisaca’ dali svoj obol ovom vrijednom literarnom društvu.

Naslovnicu novog, Literata trinaestog, i ovaj put osmislila je Nora Mojaš, a tehničko – dizajnerski dio pripreme i opreme uradio je Vinko Rožić.

Uz pjesme Luka Paljetka, Josipa Škerlja, Borisa Runjića, Nikše Kušelja, Mariele Marković, Marije Grazio, Zvončice Šimić, Josipe Garilović, Lucijane Pendo, Tajane Martić, Perice Vulić Vočanec, Zlate Androšević Vitković, Nore Mojaš, Galaktičkog Vapaja, Điva Bašića, Miha Katičića i Borisa Njavra; prozne tekstove Maria Kopića, Ivane Lovrić Jović, Milane Vuković Runjić, Domagoja Vidovića, Bruna Lucića, Stanka Krnjića, Vedrana Benića, Maje Nodari i Vinka Rožića te dramske tekstove Davora Mojaša i Matka Sršena, u reviji su predstavljene i pjesme Edne St. Vincent Millay u prijevodu Luka Paljetka i pjesme Boba Dylana u prijevodu Voja Šindolića.

Posebnost ove večeri bila je emotivni audio snimak pjesme ‘Mrvice’, posljednje koju je zapisao fra Ivo Kramar. Publika je na trenutak ‘odlutala’ u njegov svijet, a večer je još jednom podsjetila na važnost pisane riječi u svakodnevnom životu i razlog zbog kojeg ‘Pisci’ i dalje – o(p)staju, još od 2009. godine!

Pročitajte još

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist

Najbolji domaći film ‘Proslava’ s Pula Film Festivala dolazi u Dubrovnik!

Dulist

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist