Zanimljivosti

FOTOGALERIJA ‘I kad pada i kad puše nosi Krista usred duše!’

Susret hrvatske katoličke mladeži, Dubrovnik 2014.

Rijeka mladih vjernika slila se danas prema Gružu.

Nakon svečanog otvorenja Susreta hrvatske katoličke mladeži, u manjim grupama, predstavljajući svoje župe, korak po korak prešli su put od Straduna do gruške luke. Dok su neki trčali između kapi, a drugi plesali na kiši, treći su pjevali, a neki jednostavno pokislo ‘lomili put’. U nepreglednoj povorci koja je trajala puna dva sata moglo se čuti svakojakih i pjesama, a za uho nam je zapela pogotovo jedna:
‘I kad pada i ka puše, nosi Krista usred duše’, orilo se Vukovarskom ulicom, a odmah potom moglo se čuti i pjesama iz repertoara Marka Perkovića Thompsona poput ‘Lijepa li si’, a posebno osvježenje bila je ‘Kad si sretan’.

Jurica, 28-godišnjak iz Jaske stigao je u Grad oko 10 sati. Njih 122 stiglo je s dva autobusa, a smješteni su većinom u Čibači.

– Kišno! – spremno odgovara na naš upit kakvi su mu prvi dojmovi Dubrovnika dok u isto vrijeme njegova ljubazna prijateljica uzima kišobran iz naših ruku da ‘možemo s mirom porazgovarati’.

– Imamo jednu prijateljicu koja je već bila pa nam je ona uspjela na brzinu pokazati nešto Grada – zaključuje Jurica dok ga brzinski pozdravljamo u skupljanju drugih dojmova.

 

Susret hrvatske katoličke mladeži, Dubrovnik 2014.
23-godišnjeg Zvonimira našli smo u zaklonu od kiše pokraj OTP Banke.
– Mi smo iz Sesvetskog Kraljevca. Čekamo misu, nasreću nismo okisli. Ekipa je došla u ‘starkama’, nisu baš razmišljali – rekao nam je Zvonimir koji je udoban ležaj potražio – na podu. Bez brige na svijetu, na naš upit o tome kakvi su planovi njemu i prijateljima, sa smiješkom odgovara
– Što nam kažu!
– Pa neće program trajat do šest ujutro – uporni smo mi, na što on poentira sa smiješkom
– Hoće zato neki drugi!

Susret hrvatske katoličke mladeži, Dubrovnik 2014.

S druge strane Manja iz Osijeka došla je preko Međugorja oko osam ujutro. Okisnuli su kažu malo, ali ne zamjeraju. Noć će prespavati u bolnici.

– Slabo smo uspjeli dosada vidjeti Grada. Nakon mise tek možemo na zidine – kaže ova neumorna osječanka.
– Super je što je ovoliko mladih na jednom mjestu. Kiša nas je mogla pustiti na miru, ali eto što je tu je – kaže ova 23-godišnjakinja koja usprkos vremenu kaže kako nema namjeru propustiti večernji zabavni program.

– Stigli smo oko devet sati, nešto malo smo razgledavali. Uspjeli smo malo pogledati Grad – kažu nam Kata i Matea iz Posušja te uglas odgovaraju kako im je ovo prvi put u Gradu.

– Odličan je grad, samo da nam je vrijeme ljepše – sa smiješkom nam kažu ove ‘oko 15-godišnjakinje’ iz Posušja dok s noge na nogu idu dalje prema Gružu, a mi u potragu za što boljom fotografijom. Koliko je potraga bila uspješna provjerite u našoj fotogaleriji.

SHKM-put-do-gruza(41)
Kata i Matea, ‘oko 15-godišnjakinje iz Posušja’

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist