Aktualno

[FOTOGALERIJA] Hotel Lero slavi 50. obljetnicu poslovanja

collage 1

Hotel Lero slavi veliku, 50. obljetnicu poslovanja. Tim povodom, u utorak se održao domjenak u kongresnoj dvorani hotela Lero koji je jedan od vodećih u svojoj kategoriji na dubrovačkom području te među najbolje ocijenjenim hotelima s četiri zvjezdice na jugu Hrvatske. Za svojih pola stoljeća poslovanja, Lero je u ovoj godini dobio nagradu ‘Zlatna kuna’ koju dodjeljuje Županijska komora Dubrovnik.

lero052

lero033

Prepoznatljivo sastajalište Dubrovčana
Hotel Lero je jedan od rijetkih rijetkih dubrovačkih hotela koji je otvoren cijelu godinu. Ima 180 smještajnih jedinica, restoran ‘Terra’ i Piano bar, a u zgradi hotela djeluje i restoran Taj Mahal koji je ove godine dobio Michelinovu preporuku. Broji preko sto zaposlenika, od kojih su neki čitav radni vijek proveli u ovome hotelu. Iako hotel zbog stanja na tržištu rada, poput mnogih drugih dubrovačkih hotela, zapošljava djelatnike koji su iz inozemstva, brojni su djelatnici hotela s dubrovačkog područja. Počeli su raditi u Leru još tijekom srednjoškolskog obrazovanja te i danas pridonose kvaliteti usluge i zadovoljstvu gosta koji odsjedaju u ovom hotelu. Među njima, brojni su i domaći gosti koji već godinama, bilo iz privatnih, bilo iz poslovnih razloga, za svoj boravak u Dubrovniku biraju upravo hotel Lero. Vrijedi spomenuti kako je Lerov Piano bar i prepoznatljivo sastajalište Dubrovkinja i Dubrovčana gdje se već naraštajima sklapaju prijateljstva i stvaraju nezaboravne uspomene.

lero018

lero056

lero003

Vrata otvorio 1972.
U zgradi hotela Lero prvotno je bio i učenički dom i škola za praktično obrazovanje ugostiteljskih djelatnika, a kao hotel u pravom smislu riječi, Lero je otvorio svoja vrata prvim gostima 1972. godine. Djelo cijenjenoga hrvatskog arhitekta Andrije Čičina-Šaina, svojim odmjerenim proporcijama i jedinstvenim pročeljem, tada ukrašenim plavom keramikom, predstavljalo je jedno od najvećih dostignuća hrvatske moderne arhitekture u turizmu i hotelijerstvu. Tijekom pola stoljeća hotel je doživio brojne promjene, uključujući i izgradnju novog krila zgrade, garaže i vanjskog bazena. Dodatno krilo hotela i vanjski bazen izgrađeni su 2015., a sljedeće je godine uslijedila renovacija recepcije, Piano bara i restorana. S obzirom na to da je hotel usmjeren na stalno poboljšanje usluga koje nudi svojim gostima, svake se godine ulaže u obnovu i uređenje pojedinih dijelova hotela, a u planu je i renovacija spa centra. Uz to, neprestano se ulaže u ljudske potencijale te se organiziraju tečajevi jezika, stručni tečajevi i seminari u svrhu unapređenja kvalitete svih hotelskih usluga. Rezultat takvih napora ogleda se u činjenici kako je ova godina za hotel Lero bolja od 2019., štoviše i rekordna, što posebno veseli nakon dvije pandemijske godine, ističu iz hotela.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist