Grad

FOTOGALERIJA Evo tko nudi, ali i tko traži posao

sajam poslova 2016 11

Pomoćnik ministrice rada Mario Bebić otvorio je u četvrtak dubrovački Sajam poslova rekavši kako će se u skoroj budućnosti obrazovni sustav morati prilagoditi tržištu rada.

Bebić je svima poželio uspjeh u pronalasku posla, a istaknuo je i kako Hrvatska ima veću stopu nezaposlenosti od prosjeka EU.

-U budućnosti će se prilikom upisa fakulteta morati postavljati pitanje gdje ćete se zaposliti.
Morat ćemo prilagoditi obrazovni sustav tržištu rada, a Dubrovnik i obala bi trebali pokazivati najveći napredak u smanjenju nezaposlenosti – rekao je Bebić.

Pročelnik dubrovačkog ureda HZZ-a Dasen Jasprica također je zaželio uspjeh mladima i nezaposlenima u nalaženju novih poslovnih opcija, te nije propustio priliku pohvaliti Dubrovačko-neretvansku županiju u kojoj stopa nezaposlenih pada, u odnosu na prijašnje godine, ali i u odnosu na cijelu Hrvatsku.

Ove godine na Sajmu poslova se predstavilo 57 izlagača, od čega je 32 poslodavca.
Osim poslodavaca, kao i svake godine svoje pultove su otvorili partneri sajma i obrazovne institucije. U sklopu Sajma održalo se i predavanje, okrugli stol kao i radionica koje su imale za cilj otvoriti više mogućnosti zapošljavanja mladima, kao i njihovo usmjeravanje ka tržištu rada.

 

Pročitajte još

‘Besplatni’ koncerti se nastavljaju!

Dulist

‘LA MUSICA DI NOTTE’ Cjelonoćno lupanje po zaboravljenom klaviru!

Dulist

LEGAZ KONCESIONARU BANJA: Svi prilazi do mora moraju biti stalno otvoreni!

Dulist