Županija

FOTOGALERIJA Akademis Garište otvorio je svoja vrata!

akademis gariste naslovna

Svečano je ovog petka otvoren Akademis Garište, realiziran u sklopu projekta Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu.
-Izuzetno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas u našem akademisu, malom objektu u kojem smo mi pronašli dušu, a nadam se da će i budući gosti pronaći barem dio te duše koju smo mi ovdje našli.
Ovo je trećina projekta Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu. Škola koju smo obnovili je kao temeljna institucija, Garište koje će se naslanjati na školu i na kraju tu je i Čingrija u kojoj bi naši učenici trebali doživjeti iskustva koja će ih pripremiti za tržište rada u hotele najviše kategorije – rekao je na svečanosti ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina te se zahvalio svima koji su pomogli realizaciji ovog projekta, od osnivača škole, Dubrovačko-neretvanske županije preko Ministarstva turizma, Grada Dubrovnika…
-Bez jake potpore ne bismo mogli ovo realizirati, a znam da će nam u prvim godinama rada ta pomoć biti neophodna i dalje – rekao je Perušina te se zahvalio i djelatnicima škole, ali i učenicima i roditeljima na strpljenju budući da se tijekom obnove škole, nastava jedno vrijeme odvijala u Župi.
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić istaknula je kako ćemo kroz projekt Centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu nastaviti visoku kvalitetu obrazovanja kadrova, u čemu je Dubrovnik uvijek bio predvodnik. Napomenula je kako Grad Dubrovnik kroz svoje programe potiče stipendiranje kadrova koji nedostaju za hotelijerstvo i turizam jer su to naše temeljne gospodarske grane.
-Imamo Centra, nudimo stipendije i vjerujem da će interes za ovim zanimanjima biti u budućnosti snažan, ako ne snažniji – zaključila je.
Akademis Garište otvorenim je proglasio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.
-Dijelim s vama svoje zadovoljstvo što je napravljen još jedan iskorak u realizaciji projekta Centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu. Nakon uređenja Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, ali i opremanja drugih strukovnih škola u županiji, završili smo i dobili uporabnu dozvolu za Akademis Garište. Ostaje još Akademis Čingrija, krunski dio ovog projekta. Tamo su završeni svi radovi te očekujemo još nekoliko suglasnosti za korištenje tog prostora – rekao je župan te napomneuo kako je cijeli projekt Centra vrijedan 14 milijuna eura. Dio sredstava uložen je u infrastrukturu, a dio za izradu novog kurikula te suradnju s Baskijskim kulinarskim centrom.
-Ovaj objekt je vrhunski i siguran sam da će s jedne strane omogućiti nastavnicima da osiguraju kvalitetnu nastavu, ali ne samo za učenike već i korisnike iz gospodarstva te da će učenici tu imati priliku najbolje učiti na samom mjestu gdje se pružaju usluge – zaključio je.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Pomor riba u Bokokotorskom zaljevu, a invazivna plamenjača sve brže uništava

Ivana Mijić Vulinović

Ljepote Cavtata i Dubrovnika u novoj sezoni serijala ‘Wind Masters Croatia 2024’

Dulist

Poskupjeli domovi za starije, na krajnjem jugu cijene bez promjene

Dulist