DuList IN

FOTO/A JE TO! Nespretni Česi nasmijali dubrovačke mališane

a je to rixos 8

Brojni mališani i njihovi roditelji odlučili su subotnje jutro provesti uz Pata i Mata, poznate likove iz češkog animiranog filma’A je to!’. Riječ je o predstavi nastaloj u koprodukciji zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnja i tvrtke Nu:Write Theatre Festival Zagreb.

Jedinstveno djelo osmišljeno uz 40. obljetnicu nastanka kultnog češkog animiranog filma premijerno je izvedeno u svibnju prošle godine prema ideji Davora Praha, jednog od producenata predstave.

– Predstava je zapravo sačinjena od čistog pokreta i glazbe. Jednako je privlačna starijoj publici kao i najmlađima. Scenski pokret osmislio je Jonny Hoskins, profesor glume i pokreta iz Engleske koji je zapravo profesionalni klaun i s kojim smo ogolili ovaj animirani film. Ako bolje promotrite možete vidjeti da su Pat i Mat zapravo dva klauna – pojašnjava Prah koji je suradnju s profesorom Hoskinsom ostvario s obzirom da je dotični predavao scenski pokret na ‘The Oxford School of Drama’. Učenik mu je bio i Marko Cindrić, glumac koji u predstavi utjelovljuje Mata.

Pustolovinu dvojice prijatelja na obali Jadrana osmislio je Mario Kovač, redatelj i dramaturg predstave koji je publici poznat između ostalog i po tome što je i ranije adaptirao animirana djela za kazališne daske.

Tko je uživao u pustolovinama Pata i Mata pogledajte u fotogaleriji.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist