Aktualno

FOTO/’ŽELIMO SVIMA PUNO SREĆE’ Počela je nastava, gruški prvašići prigodno pustili balone!

page 1

Dugo toplo ljeto je završilo, a 3. rujna datum je koji je za dubrovačke školarce označio početak nove školske godine.

U svim dubrovačkim osnovnim školama danas je učenicima prvih razreda poželjena dobrodošlica, pa tako i u Osnovnoj školi Ivana Gundulića koja će prva u Dubrovniku i jedina ove nastavne godine početi s provođenjem eksperimentalnog programa ‘Škola za život’ s učenicima prvih i petih razreda.

Prvašići su prigodno povodom prvog dana škole puštali balone, a gradonačelnik Mato Franković zasadio je maslinu. Vrijedi dodati kako je dobrodošlici, uz gradonačelnika, prisustvovala i profesorica Martina Glučina, predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Želimo vam svima puno sreće i uspjeha u u novoj školskoj godini, ali povrh svega želimo vam puno znatiželje, težnje znanju i volje za svladavanjem novih kompetencija kojima ćete, nadam se, promijeniti budućnost. Škola za život – to ste vi – čestitka je to koja je upućena svim školarcima prilikom svečanosti.

Podsjetimo, eksperimentalni program provest će se u 1. i 5. razredu osnovne škole u svim nastavnim predmetima, u 7. razredu osnovne škole u biologiji, kemiji i fizici. Kako saznajemo, učenici Osnovne škole Ivan Gundulić još uvijek nisu dobili sve potrebne udžbenike te bi trebali stići ubrzo, a tableti za eksperimentalnu nastavu trebali bi stići do petka.

Kako je izgledala cijela svečanost pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist