Županija

FOTO/VIDEO Tko je sve bio na županovom božićnom domjenku?

page 18

Svečani tradicionalni božićni domjenak Dubrovačko-neretvanske županije održan je ovog četvrtka u hotelu Excelsior.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Božić vrijeme u kojem su svi uvijek iznova pozvani činiti dobro, poštivati jedni druge, izražavati solidarnost, pomagati, darivati jedni druge.

-Božić nas podsjeća na gajenje tradicionalnih vrednota koje su nas održale na ovim turbulentnim prostorima, vrednote obitelji i vjere. Božić je prigoda i da se prisjetimo godine koja je iza nas koja je bila vrlo dobra i uspješna. Zahvaljujem svima koji na bilo koji način sudjeluju u javnom i gospodarskom životu  ove županije, na svemu što ste doprinijeli. Jasno je da se bez svih vas ne bi mogao postići ovako dobar rezultat i na tome vam iskreno zahvaljujem – rekao je župan Dobroslavić te naglasio kako u sljedećoj godini slijedi borba za nove strateške projekte.

-U prošloj smo godini potvrdili rješenje dva naša strateška projekta, a to je regionalni status Dubrovačko-neretvanske županije te Pelješki most i povezivanje s ostatkom Hrvatske. Imali smo i brojne druge projekte, posebno one financirane iz EU fondova. U godini koja je pred nama slijedi bitka za naš treći prioritet, a to je autocesta Osojnik-čvorište Metković, nastavak autoceste od Dubrovnika do Ploča. Moramo se čvrsto povezati i omogućiti ljudima da do nas lakše dođu – istaknuo je Dobroslavić te se prisjetio smrti dječaka Gabrijela Bebića.

-Ovaj Božić obilježio nam je taj tragičan događaj. Siguran sam da svi na isti način osjećamo tugu nad tim gubitkom. Nije jasno je li se gubitak mogao izbjeći, pričekat ćemo nalaze inspekcije koja  istražuje slučaj. Nikako ne smijemo doći u iskušenje donositi prerane presude niti koristiti ovu silnu tragediju u dnevno-političke svrhe – zaključio je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist