Sport

FOTO/VIDEO SPEKTAKL U GRUŽU Jugu 16. titula prvaka Hrvatske, Mladost ‘razbijena’

JUG MLADOST

Jugaši su prvaci Hrvatske! U neviđenom spektaklu na gruškom bazenu vaterpolisti VK Jug AO zasluženo su protiv Mladosti osvojili 16. titulu prvaka u trećoj utakmici doigravanja Prvenstva Hrvatske rezultatom 19:3 . Jugaši su pokazali nevjerojatnu igru u napadu i obrani te Mladost jednostavno nije imala nikakve šanse. Iz minute u minutu Jugaši su im punili gol, a i Jugov vratar Toni Popadić Mladostašima je ‘dopustio’ svega dva pogotka kroz Jugove vratnice. Treći gol koji su Mladostaši zabili prošao je pokraj Jugovog vratara Tonija Jarka koji je u četvrtoj četvrtini ušao umjesto Popadića te je postigao ukupno četiri obrane.

Veliki pljesak i podizanje na noge publike na gruškom bazenu Mladostaši su zaslužili 13 sekundi prije kraja treće četvrtine kada su uspjeli dati svoj prvi pogodak iz peterca. Svoj drugi pogodak, prvi iz igre, Mladost je zabila u 26. minuti. Uspjeli su zabiti i treći gol u četvrtoj četvrtini. Jug je zasluženo osvojio titulu prvaka, a vratimo li se na kraj treće četvrtine tada je već bio u vodstvu nevjerojatnih 14:0. Bio je to pravi spektakl i prava vaterpolska poslastica na gruškom bazenu!

-Sve pohvale našim igračima koji su u tjedan dana prošli pakao. Odigrali su večeras utakmicu kakvu još nisam doživio. Ovo je utakmica za pamćenje. Nemojmo omalovažavati Mladost, bila je sjajna, uzela nam je ove godine dva trofeja. Prve dvije četvrtine bile su perfektne,nemam riječi. Jako mi je drago zbog svega. Imamo ovdje igrača koji nisu imali puno ovakvih finala. Drago mi je posebno zbog Tonija Popadića. Jug ide dalje – poručio je nakon spektakularne utakmice Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Jug AO – Mladost 19:3 (4:0, 6:0, 4:1, 5:2)

​Dubrovnik, Plivalište u Gružu.

Gledatelja 1.200.

Suci: Štampalija (Šibenik) i Franulović (Rijeka).

Opunomoćenik: Prvan (Split).

Jug AO: Popadić, Macan, Fatović 4, Lončar 1, Kržić 2, Garcia 1, Lozina, Merkulov 3, Papanastasiou 2 (1), Žuvela, Benić 3, Obradović 1, Jarak, Tomasović 2. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

​Mladost: Marcelić, Radu 1, Miloš 1, Biljaka, Ćuk (0), Bajić, Bukić, Lazić, Bowen 1 (1), Dašić, Kunac, Kharkov, Jurlina, Vrlić. TRENER: Zoran Bajić.

​Peterci: Jug AO 1-1, Mladost 1-2.

​Osobne pogreške Jug AO: 10, Mladost 15.

Isključenje bez prava zamjene Harkov (32).

Treća osobna pogreška: Macan (24), Ćuk (25), L. Bajić (30), Merkulov (31).

​Realizacija igrača više: Jug AO 2-14 (14%), Mladost 0-8. (Izvor:HVS)

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist