DuList IN

FOTO U grušku luku prvi put uplovio Regal Princess

regal princess 14

Cruiser Regal Princess jutros je prvi put uplovio u grušku luku, a tom prigodom održana je i svačenost dobrodošlice. Riječ je o najvećem brodu koji je ikad uplovio u luku Gruž.

– Predivno je biti u Hrvatskoj, posebno u Dubrovniku, u koji dolazim već nekoliko godina. Lijepo se vratiti s ovim prelijepim novim brodom. Mislim da je u ovom trenutku Regal Princess najnoviji putnički brod na svijetu, a osobno znam iz iskustva da je Dubrovnik vrlo popularno odredište na našem rasporedu putovanja. Odlično je u grad dovesti oko 4000 putnika kako bi uživali u vašoj gostoljubivosti. Nadam se da je danas tek prvi od naših brojnih ticanja u vašem gradu – kazao je kapetan Edward Perrin iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Prigodne plakete kapetan Perrin razmijenio je s ravnateljem Lučke uprave Dubrovnik Antunom Asićem, direktoricom Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romanom Vlašić te predstavnikom Luke Dubrovnik Zoranom Zecom.

Inače, na brodu kao časnik za zaštitu okoliša služi i Splićanin Davor Pelicarić.
– Na brodu sam zadužen za poštivanje strogih zakona o zaštiti okoliša u lukama u koje uplovljavamo. Nas Hrvata na brodu je bilo pet, jedan se iskrcao i sad nas je četiri. Ovo je potpuno novi brod, a i meni osobno ovo je prva preuzeta novogradnja. Dojmovi su fantastični, birana je posada s iskustvom i čast je biti ovdje – kazao je Pelicarić.

MS Regal Princess je cruiser pod upravljanjem tvrtke Princess Cruises. Regal Princess i njezin sestrinski brod Royal Princess naručeni su u veljači 2010. godine, a brod je isporučen u svibnju ove godine na svečanosti u brodogradilištu Fincantieri u talijanskom Monfalcone.

Luka registracije broda Regal Princess je na Bermudima, brod je dug 330 metara, visok 66 metara, težak 142 299 GT te ima 19 paluba. Ima kapacitet od 3560 putnika i 1346 članova međunarodne posade. U ljetnim mjesecima cruiser će obilaziti odredišta na Mediteranu, dok će zimi ploviti po istočnim Karibima.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist