Sport

[FOTO] SLAVLJE U GRUŽU Jugaši ‘potopili’ Crvenu zvezdu!

jug utakmica

Slavilo se ovog utorka na bazenu u Gružu. Jug Adriatic osiguranje u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurokupa upisao je pobjedu protiv vaterpolista Crvene zvezde rezultatom 15-9. Velika pobjeda našeg predstavnika na temelju koje Gospari mogu poprilično spokojno dočekati 27. travnja i uzvratnu utakmicu. Jasno da još ništa nije riješeno, te da je nužan maksimalan oprez, ali Dubrovčani su na pragu plasmana u polufinale odnosno na Final Four ovog natjecanja.

Naši vaterpolisti uvjerljivo su poveli u prvoj četvrtini s 5:1, zadržali dobar niz i tako u Beograd putuju sa šest pogodaka razlike.

U prvoj četvrtini već 5:0
Beograđani su bili primorani na kapitulaciju u prvih nekoliko minuta, doslovno. Nakon nepunih sedam uvodnih minuta bilo je 5:0 za hrvatskog predstavnika! Burić, Djerkovic, Cabanas, pa dvaput Mozara. Petarda je već odsjela u mreži srpskog kluba. Nastavili su tim tempom Dubrovčani i u drugoj četvrtini podižući gol-razliku ili prednost kao od šale – 7:1, 9:2 (najveća prednost), pa sve do 10:4 pogotkom Cabanasa s igračem više, ali ujedno i iz kontre. Suparnički vratar mu je čak obranio prvi pokušaj, ali je Španjolac potom vješto, šraubom pospremio loptu u mrežu, prenosi HVS.

Na sve te nevolje srpske momčadi, stiglo je još nekoliko. Vrlo rano su treću osobnu pogrešku dobili Vuk Milojević (14. minuta), te Marko Radović (16. minuta). Sve prije kraja druge četvrtine. U trećoj minuti igre u trećoj četvrtini, izbačen je iz igre i treći gostujući igrač, Dušan Vasić, ali ovog puta se radilo o isključenju bez prava zamjene 4 minute ili zbog osobite oštre, brutalne igre. Gostujući sastav je na rezultatski minus bio i u sve opasnijem igračkom minusu, manjku igrača u rotaciji.

Navijalo se s tribina, a dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

Foto Ivan Pozniak

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist