Zanimljivosti

FOTO: Škola sa šarenim zidovima

obrtnicka skupna

Učenici Obrtničke škole sa svojom profesoricom Ivanom Trostmann na nesvakidašnji su način ukrasili zidove svoje škole.

Koristeći razne tehnike, materijale i stilove crtanja, skoro sve zidove škole pretvorili su u šarene motive. Na zidovima se tako mogu vidjeti razni motivi, od stabala pa do pop-art portreta. Iz razgovora s profesoricom Trostmann, saznali smo kako svake godine s njom na likovnim radionicama i ukrašavanju okoliša škole sudjeluje mala grupa od pet, šest učenika.

Ove godine slikaju učenici 2. razreda s odjela Ličilac – soboslikar te učenice i učenici odjela Arhitektonski tehničar. Profesorica Trostmann, akademska slikarica i likovna pedagoginja, poziva svake godine zainteresirane učenike da joj pomognu u oslikavanju.

– Nije baš da se svima da ostati sedmi sat, no svake godine nekoliko njih mi pomaže. Nekad ostanu iza škole, nekad, na primjer, odgovaraju neki predmet, pa ih profesori puste sa sata – kaže nam profesorica.
 
OSLIKANE FASADE I UREĐEN VRT
 
A kako to sve izgleda kad krene oslikavanje?
– Motive nekad crtam ja, pa ih učenici samo popune bojom, ili crtaju učenice i učenici s arhitektonskog odjela, jer oni imaju, između ostalog, i satove crtanja na svom odjelu – ističe Trostmann.

Ove godine odlučili su oslikati i vanjsku fasadu škole, na igralištu, te su to posljednji radovi koje moraju napraviti. Osim ove hvalevrijedne inicijative, naglasila je kako su uredili i vrt škole. Posađeno je cvijeće i uređen je okoliš škole.

– To je sve radilo osoblje škole. Vrtlar nam je malo pomogao kad su sređivali grmove ispod škole, ali u principu, to je naša inicijativa, da se uredi škola – istaknula je profesorica Ivana Trostmann.
 

Pročitajte još

Ryanair dobio sudski spor protiv booking.com-a

Dulist

Za kozu s natpisom ‘Goat4GOAT’ zaslužna je ekipa iz Judo kluba Dubrovnik 1966!

Dulist

Mateo Biloš: Volio bih u Dubrovniku nešto stvoriti, ali zbog kilaže sam jako lijen

Dulist