Aktualno

FOTO: Sjećate li se kišne Feste?

vlaho638

Premda se jutros nevrijeme sručilo na sudionike i slavljenike Feste svetog Vlaha, utjecaj našega Parca omogućio je smirenje vremena.

Usrpkos lošim vremenskim uvjetima, ni za ovu Festu nije izostala tradicionalna procesija ulicama Grada, s moćnicima dubrovačkog nebeskog zaštitnika.

Potaknuti upravo ružnim vremenom među sugrađanima s boljim pamćenjem raspitali smo se kad su zadnji put Festu pratili meteorološki uvjeti slični današnjima.
 
Neki naši sugrađani prisjetili su se kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća kada je procesija proslavljena u Klaustru samostana Male Braće.
 
Hrvoje Macan, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine, sjetio se kako je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća jedne godine svečana misa, zbog radova na Katedrali, bila slavljena u crkvi Male Braće, ali je nakon mise bila tolika delumbija, pa se odustalo od procesije.
 
Trombunjer Antun Knego 2000. godine bio je festanjul i sjeća se da je za vrijeme svečane mise padala velika kiša, ali se procesija ipak uspjela održati.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist