Aktualno

FOTO Prvašići sjeli u klupe nove škole u Karmenu!

os marina getaldica

Na početku ove školske godine u novoj školskoj zgradi u Karmenu pozdravljam učenike koji s nama kreću u novu avanturu osnovnoškolskog obrazovanja u novim uvjetima i svemu novome – riječi su kojima je ravnateljica Osnovne škole Marina Getaldića pozdravila sveprisutne prvog dana škole.

U novu školsku zgradu u Karmenu stiglo je 25 prvašića, sretni i istovremeno uplašeni pogledi odali su uzbuđenje zbog prvog dana škole.

-Jako često znamo reći da smo im kao obitelj. Sigurna sam da će uživati, djeca su tu iz Grada i imat će sve što im pripada. Nešto najljepše je kada se čuje graja djece, a time će ulica od Karmena zasigurno ove godine biti obogaćena – nastavila je ravnateljica.

Ispričala je i nešto više o tome kako je škola uređena i što zapravo čeka naše prvašiće unutar ove predivne palače.

– Školska zgrada u Karmenu kompletno je obnovljena, digitalizirana te opremljena s Montessori najmještajem, a sve to zahvaljujući donaciji zaklade Caboga Stiftung, gosparu Ivu Felneru i voditeljici cijelog programa gospođi Gordani Vetmi kao i Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Mati Frankoviću. Imamo školsku dvoranu, obnovljeno igralište i klimatizirane učionice, dok se u staroj školi Centar očekuje klimatizacija vrlo skoro. Vjerujem da ćemo ovim izvrsnim uvjetima, prema starom principu ‘Mala škola velika obitelj’ nastaviti našu tradiciju – rekla je ravnateljica Bjelovučić te dodala da je škola apsolutno digitalizirana, sve učionice su opremljene pametnim pločama, laptopima i tabletima za učenike.

Nisu htjeli našim prvašima ukrasti njihov poseban dan, pa će tako svečano otvaranje u Karmenu biti u petak, 15. rujna, u 11 sati kada ćemo imati priliku doći u njihove učionice, a do tada na internet stranici škole ima opcija 3D štetnje za one znatiželjne.

Organiziran je i program za prvašiće, a prije toga gradonačelnik Mato Franković obratio se mališanima.

-Danas je veliki dan za grad Dubrovnik. Napokon je otvorena i škola u povjesnoj jezgri i drago mi je da onda kada je bilo teško nismo odustali, već smo uspjeli cijeli projekt dovesti do kraja. U ovom trenutku sve što osjećam su ponos i čast jer se jedna palača pretvorila u mjesto veselja, smijeha i svega onoga što škola donosi- rekao je Franković, a prvašićima je poručio nekoliko stvari.

-Prvu stvar ćete sigurno zapamtiti, a ako ne budete sigurno će vas roditelji na to podsjećati i to je da ste prva generacija prvašića u novoj školi u Karmenu. Druge dvije stvari sigurno ćete zapamtiti, a to je prvi trenutak kada upoznate vašu učiteljicu i prvi trenutak kada uđete u razred – poručio je.

Svim učenicima poželio je puno svega lijepoga, osmijeha, radosti i veselja, te puno dobrih ocjena.

Pročitajte još

‘BRAČNE MUKE IZ VIZURE RUKE’ Večeras u Studentskom teatru Lero

Dulist

KONCERT, VOĐENA TURA, RADIONICE, CIRKUS! Velika završnica središnjeg programa Festivala soli

Dulist

Prvi je dan klimatološke jeseni, a od jutra nas već ‘prži’ 30 stupnjeva

Dulist