Aktualno

[FOTO] DOBRE VIJESTI Provozali smo se ‘Neboderkom’ s Tatjanom Puljizević!

neboderko tatjana puljizevic

 

Mini bus ‘Neboderko’ napokon je krenuo s vožnjama! Učinili smo đir s Tatjanom Puljizević od gruške place do nebodera i tako svjedočili povijesnom trenutku jer prvi put stanovnici Gruža, a pogotovo gruških nebodera i okolice, imaju mogućnost biti povezani javnim prijevozom do place. Naša sugrađanka, gospođa Tatjana je osmislila i predložila ovaj projekt u sklopu participativnog budžetiranja Grada Dubrovnika. Ona je uistinu sretna što se ‘Neboderko’ realizirao jer je prijeko potreban pogotovo onim starijima i nemoćnima, ali smatra da nije potpuno dovršen.

-Zadovoljna sam realizacijom projekta i super je što je tako brzo počeo voziti ovaj mini bus. Ipak, nisam zadovoljna što nemam dobru komunikaciju s Libertasom. Nisam upoznata jesu li nabavljena dva mini busa, jesu li zaposleni vozači i ne mogu doći do tih informacija. Za sada, projekt je polovično ispunjen. Vjerujem da je riječ o testnoj liniji i da će se nakon toga uvesti taj drugi mini bus, ali za sad nemam informaciju. Jedino time nisam zadovoljna, ali sam jako zadovoljna jer je ovo povijesni trenutak za sve građane koji se do sada nikad nisu dovezli javnim prijevozom do nebodera – istaknula je Puljizević.

Smatra da je Grad svake godine sve bolji u tome što sluša potrebe svojih građana i da se građani mogu ohrabriti i staviti da Grad ispuni njihove želje i potrebe.

-Onima koji žele nešto promijeniti u sklopu participativnog budžetiranja, dala bih savjet da promisle je li taj projekt moguć i da bude u domeni mogućnosti. Važno je da projekt zahtjeva onoliko sredstava koliko je potrebno da ne pređu iznos koji daje Grad jer onda neće moći biti realiziran. Važno je provjeriti da se ne radi o privatnom vlasništvu nego vlasništvu Grada i ono što mogu gradske tvrtke. Svakako bih savjetovala svima da se upuste u to, da probaju. Projekt ne mora biti savršeno razrađen, može biti predložen u pet rečenica. Grad će odraditi ostatak jer je tu sa svim službama stvarno voljan napraviti puno da se ti projekti dalje razrade. Ne očekuje se razina s kojom sam ja ovo razradila, dovoljno je da građani predlože svoju potrebu i onda će Grad sigurno procijeniti kako to odraditi. Ako je riječ o velikom projektu, može se u početku predložiti jedna faza, primjerice, projektni prijedlog, može se zaraditi novce za taj projektni prijedlog, a druge godine se može zaraditi za realizaciju ako je nešto vezano za građevine, puteve i slično gdje je potreban projektni prijedlog – izjavila je Puljizević i time motivirala građane da se okušaju u prijedlogu projekta za poboljšanje kvalitete života u našem gradu.

Kakvi su prvi dojmovi naših sugrađana, donosimo u tiskanom izadnju DuLista koji će biti u prodaji u srijedu, 6. ožujka na kioscima!

Pročitajte još

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca