Urednički izborZanimljivosti

[FOTO] PREŠLI 1250 KILOMETARA ‘Vespaši’ iz Dubrovnika na zanimljivom okupljanju u Rijeci

vespa 00

U organizaciji Vespa kluba Rijeka, od 8. do 10. rujna održala se manifestacija ‘Crovespa 2023.’ koja je okupila ljubitelje Vespi iz cijele Europe. Program se osim u Rijeci, održavao i u Kastvu te Opatiji. Tijekom tri dana trajanja manifestacije u Rijeku su pristigli ‘Vespaši’ iz cijele Hrvatske, ali i brojnih europskih zemalja – Italije, Austrije, Slovenije, Poljske, Mađarske, Češke, Francuske, BiH, Srbije, Albanije…

vespa klub dubrovik 10
Iz našeg Grada u ranim jutarnjim satima u petak prema Rijeci se uputilo i 9 članova Vespa kluba Dubrovnik. Vremenski uvjeti su bili idealni za vožnju duž naše lijepe obale, putovanje je trajalo desetak ura uz par stajanja radi punjenja goriva. Vespe iz Grada su naravno sve to izdržale bez ikakvih kvarova bez obzira bile novijeg godišta ili bile klasik Vespe koje se mogu svrstati u old timere, jedna broji 55 godina starosti dok je druga nešto mlađa i ima ‘samo’ 35 godina. Članovi Vespa kluba Dubrovnik su za vikend od petka rano ujutro do nedjelje navečer napravilo oko 1250 veselih kilometara.

vespa klub dubrovik 11
Nakon dočeka sudionika u petak popodne u večernjim satima na Trsatu je održan koncert uz bend uživo i nezaboravnu zabavu. Subota je bila predviđena za izložbu vespi gdje je petstotinjak ‘Vespaša’ izložilo svoje ljubimce na Korzu na oduševljenje mnogobrojnih građana Rijeke i njihovih gostiju. Nakon Rijeke, vespaši su krenuli prema Preluku od kud ih put vodi dalje prema Kastvu, a zadnja stanica je bila Opatija.

vespa klub dubrovik 3
Crovespa je inače nacionalni susret koji se održava svake godine drugog vikenda u rujnu kojeg uglavnom posjećuju članovi iz svih Vespa klubova Hrvatske, a pošto je zabava i ugodno druženje zagarantirano, svake godine Crovespu posjećuje sve više Vespaša iz stranih zemalja. Crovespa 2024. godine će biti održana u Podgori.

vespa klub dubrovik 16

Piše/Foto: Vespa klub Dubrovnik

Pročitajte još

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist