Kultura

FOTO Predstavljena slikovnica o Mihu Pracatu i gušterici

miho pracat krile slikovnica 14

Slikovnica „Miho Pracat i gušterica“ o novim avanturama Mara i Bara autora Mara Krile predstavljena je prigodnim igrokazom u Kneževom dvoru u subotu popodne.

– Ovo je druga u seriji priča Mara i Bara. Prva je prije tri godine bila o Svetom Vlahu, a sve je počelo kao priče za laku noć mom sinu Brunu. Tako su nastale Brunove knjigice i ideja da se djeci Grada i općenito priče vezane uz baštinu približe kroz Mara i Bara – rekao je na predstavljanju autor Maro Krile.

– U digitalnom dobu ideja se može staviti u bilo koji medij. Trenutno je ideja u ovim slikovnicama, ali imamo planove za staviti na Internet, možda izraditi i neki crtić. Ipak, to znači izdvajanje velikih sredstava, to je dugoročni plan – dodao je Krile.

Inače, slikovnica namijenjena najmlađima izdana je na hrvatskom i engleskom jeziku u ediciji Brunove knjigice. Time je nastavljen edukativni projekt „Dubrovnik for kids“, koji se razvija u suradnji s Dubrovačkim muzejima i uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom igrokaza nastupio je i zbor Anđeli iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Osim igrokaza, djeca su se mogla zabaviti i bojanjem likova iz slikovnice, koja će ovisno o financijskim mogućnostima dobiti nove nastavke.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

OTVARANJE IZLOŽBE I DONACIJA Poznati sarajevski umjetnik u Flori

Dulist

[FOTO] ‘Hekuba’ oduševila brojnu publiku na Lovrijencu

Dulist