SportUrednički izbor

[FOTO/VIDEO] PRAVA FESTA ISPRED DVORANE Ragusa slavi naslov prvakinja!

ragusa proslava naslov prvakinja 2022 23

Košarkašice Raguse obranile su ovaj vikend naslov prvakinja Hrvatske! Naše su košarkašice proslavile tu drugu titulu, uz pjesmu i ples, uz obitelj i prijatelje – kako to samo znaju. Druženje nije propustio ni gradonačelnik Mato Franković.

-Presretni smo što smo obranili titulu prvaka. Nije bilo nimalo lako. Ove godine je liga bila neizvjesnija. Četiri ekipe su se ravnopravno borile za osvajanje prvenstva, Medveščak, Trešnjevka, Plamen Požega i mi. Moje suigračice i ja vjerovale smo u sebe od samog početka sezone da to možemo ostvariti. Sezona je bila duga i naporna, ali smo uspjele držati kontinuitet i visoku razinu igre kroz cijelu sezonu i po meni zasluženo osvojile naslov drugi put u svojoj povijesti – rekla je za DuList kapetanica Katarina Zarač.

-Zanimljiva finalna serija je iza nas. Znali smo da neće biti lako, ali opet nakon odličnog starta malo smo sami sebi bili zagorčali život kad smo doma izgubili četvrtu utakmicu. Još sam pod dojmom kako smo ušli i odigrali tu petu najbitniju i najtežu utakmicu. Moram priznati, gustali smo. Mislim da smo stvarno odigrali vrhunski i zasluženo osvojili seriju te se okrunili prvakom. Po meni, prošli smo najteži put jer i u polufinalu, kasnije i u finalu nismo imali prednost domaćeg terena. I samim time sto smo uspjele to okrenuti u našu korist i okruniti se prvakom, pokazali smo izrazit karakter i snagu koju ova ekipa ima i u koju smo vjerovali od samoga starta ove sezone – rekla je Carmen Miloglav.

Podsjetimo, u petoj finalnoj utakmici Premijer ženske lige uspjele su u gostujućoj utakmici svladati Plamen Požegu. Ragusa je u svojim rukama imala dvije meč lopte. Povela je bila Ragusa sigurnim korakom finalnu seriju s 2:0, no Plamen Požega sustigla ih je do 2:2. Ipak, naše košarkašice uspijevaju i dolaze do druge titule prvakinja.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist