Aktualno

FOTO Popravite Ulicu ispod Minčete!

ulica minceta3

Grad ne čine samo zidine i kule, o kojima se hvala Bogu itekako vodi računa i u čiju se obnovu ulaže.

Grad čine i sve ulice, svi skalini, svaki kamen  koji je utkan u njegovo tkivo! No, prema našem Gradu  ne odnosimo se kao pravi domaćini.
Da je tomu tako dovoljno svjedoči izgled i stanje ostalih ulica povijesne  jezgre koje su danas nažalost u lošem stanju.

Jedna je takva i Ulica ispod Minčete, i lokalitet Gomila koja je u ruševnom stanju. O njoj duList je pisao još prije godinu dana, no od tada do danas nije se učinilo apsolutno ništa po pitanju njene sanacije.

Naime,  potporni zid u toj ulici se nagnuo, ispucao je na nekoliko mjesta, a zbog pritiska propali su skalini u ulici. Stanovnici ovog dijela Grada stoga se boje najgoreg scenarija – pada potpornog zida. Zid je učvršćen daskama, no još uvijek nije saniran, a nedavno se u skalinima  otvorila i rupa.

Treba podsjetiti da je Ulica ispod Minčete jedna od prometnijih ulica nakon Straduna, Prijekoga i Ulice od Puča. Njome se često spuštaju turisti koji preko prolaze Pelina misleći da tuda mogu doći na zidine. Njome prolaze i svi oni koji posjete arheološki lokalitet ispod igrališta na Pelinama, a njome su se spuštali i svi oni koji su gledali predstavu Otac hrabrost na ovogodišnjim ljetnim Igrama.

Stoga apeliramo na gradsku upravu da pristupi sanaciji Ulice ispod Minčete i Gomile zbog stanovnika (kojih hvala Bogu još uvijek ima) i koji svakodnevno prolaze tom ulicom na putu do svojih domova!

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist