Aktualno

FOTO ‘Ovo je veliki impuls za ići naprijed!’

sveuciliste deset godina 011013(23)

Dubrovačko sveučilište obilježilo je danas svojih deset godina postojanja.

Odlukom Senata za osobit doprinos osnivanju i razvitku Sveučilišta, dodijeljene su i zahvalnice institucijama koje su u tome pomogle i to redom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovnik, Institutu Ruđer Bošković, Dubrovačkoj biskupiji i Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku.

Posebno priznanje dobio je i prvi rektor Sveučilišta (od 2003. do 2012. godine) Mateo Milković, a uručene su i Rektorove nagrade najboljim studentima u akademskoj 2012./2013. godini, kao i zahvalnice studentima koji su svojim postignućima promicali ugled Sveučilišta u Dubrovniku.
'U novijoj povijesti Dubrovnika ne postoji nijedna institucija, niti jedan događaj, izuzev oslobođenja Dubrovnika koji je donio toliko dobrog u Grad kao što je to napravilo Sveučilište u Dubrovniku – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić
.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je moderni razvoj nezamisliv bez doprinosa znanosti.
-Mi smo razninu popunili sa Sveučilištem. Županija će uvijek biti partner njegova razvoja – rekao je Dobroslavić.
Rektorica Sveučilišta Vesna Vrtiprah okupljenima je predstavila dugu povijest Sveučilišta, ali se osvrnula i na novije događaje u njegovoj povijesti.
Sveučilište u Dubrovniku danas ima 2300 studenata. Iako se predviđalo kako će taj broj biti i veći to se nije ostvarilo zbog nepostojanja studentskog doma, nadamo se da ćemo i to uskoro riješiti – rekla je Vrtiprah.

-Proletilo je jako brzo, imalo je smisla. Napravljeni su temelji, očekujem da će se nastaviti jednakim ako ne i bržim tempom. Sveučilište ima posla ne smao u investicijama, nego i profiliranju studijskih programa. Ima dosta posla na međunarodnom planu i privlačenjem studenata iz Europe i svijeta. Pred Sveučilištem je golemi napor, ali sve napravljeno u posljednjih 10 godina može biti samo veliki impuls za ići naprijed – rekao je bivši rektor Mateo Milković.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist