DuList IN

FOTO Odjel za mlade Gradske knjižnice proslavio svojih prvih 20 godina rada!

20 god odjel za mlade 38

Središnji program obilježavanja 20. rođendana održao se večeras u prizemlju knjižnice, točnije u Dječjem odjelu kojega se mongi odrasli rado sjećaju!

-Odjel se osnovao 1996. u onom poratnom teškom vremenu. Knjižnica je tada dobila novu zgradu u kojoj je i danas. Cijelu ovu godinu mi kroz razne aktivnosti slavimo 20 godina djelovanja. Danas smo uredili naš prostor u stilu 90-ih odnosno u stilu koji je obilježio te početke. Pa smo tako pripremili računala sa starim video igricama koje su jedine tada bile dostupne djeci. Sve to je u cilju buđenja nostalgije i lijepih sjećanja svima koji su svoje vrijeme ovdje provodili – poručila je knjižničarka Zlatka Mustahinić.

Mnogi mladi pohrlili su na rođendansku zabavu Gradske knjižnice. Posebni gosti slavlja bili su prvi članovi odjela za mlade koji je nastao u poratnom razdoblju, 1996. godine.

-Jedna sam od privih korisnika dječjeg odjela u knjižnici. Nekad je bilo drugačije, bilo nas je više i svo vrijeme koje danas djeca provode kod kuće za računalom, smo mi provodili baš ovdje. Puno smo se više družili, ali vremena se mjenjaju, pa je baš lijepo doći ovdje i probuditi neke stare uspomene – poručila je knjižničarka dječjeg odjela, Deša Ficović-Kosović.

Za dašak nostalgične atmosfere sa proslave rođendana zavirite u našu fotogaleriju.

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist