DuList IN

FOTO Na kućicama su churrosi i kuhani gin – in, a neki u ponudi imaju i tripice!

kucice01

Kiša ni jugo nisu nas zaustavili da se večeras uputimo u Grad i provjerimo kako ‘dišu’ ugostitelji na adventskim kućicama, skoro tjedan dana nakon otvaranja Dubrovačkog zimskog festivala. Uspjeli smo napraviti đir između kapi, kao i nekolicina posjetitelja koja je htjela probati što se nudi na kućicama i uživati, koliko mogu.

kucice03

 

Prvo smo stigli na Pile gdje se može probati svega i svačega. Na ‘slatkoj’ kućici ‘Ivica i Marica’ naišli smo na veselu ekipu. Jedna od zanimljivijih slastica koju nude su churrosi, među ostalim, s nuttelom, a tu je i – baklava! Kuhano vino neizostavan je dio ponude, kao i kuhani gin.

kucice01
-Od pića, imamo što god hoćete – ističe nam jedan od vlasnika Ivan Pavlina. Nedaleko od ‘Ivice i Marice’ nalazi se ‘slana’ kućica ‘Asterix i Čudomix’ koja u ponudi ima, kako su nam rekli, najbolje ćevape u Dubrovniku. ‘A i šire!’, dodao je Pavlina. Smeta li im kiša, pitali smo?

-Uništavaju nas kiša i vjetar, hoćemo suncobrane – bili su suglasni na samom kraju razgovora s nama, a pozdravili su nas uz pjesmu ‘Kad će taj petak’.

kucice21

‘Toplo, na žlicu’

Iako je rekao da je njegov brat zadužen za medije, Branimir Perić iz kućice ‘Festivus’ na Stradunu pristao je s nama popričati. Imaju sedam vrsta kobasica u ponudi, a cijena im se kreće između 20 i 30 kuna, kao i dnevne marende – od sarmi, graha do gulaša. ‘Toplo, na žlicu, za našu čejad’, istaknuo je Perić te dodao da imaju i slastice, kao što su soufflé i palačinke.

kucice10

-Imamo kuhano vino i kuhani gin, koji je sada in. Ide više nego kuhano vino – dodao je. ‘Udara’ li bolje, rekao je: ‘Ma ne’. Pošto su protekla dva dana bila bez kiše, posla je bilo više, kaže.

– Danas je već slabije, zbog kiše. Ali, posla ima, samo da nas podrži vrijeme. U subotu su najavili lijepo vrijeme, nadam se da će tako i biti – naglasio je Perić.

kucice11

Churrose smo našli i na najljepšoj ulici, u adventskoj kućici ‘Prekala’ koja je inače poznata po palačinkama. Boris i Antonio ove godine nude i te ‘španjolske uštipke’ za 20 kuna, ili kako su oni rekli, hrskaviju verziju prikli. Uz churrose se najbolje slažu šećer, cimet i čokolada. Zadovoljni su s poslom, samo žele da bude lijepo vrijeme. Kao i svi ugostitelji, ali i posjetitelji.

Gundulićeva poljana iz godine u godinu omiljeno je mjesto adventskog druženja. Već na prvu smo primijetili kako je prisutno manje kućica, ali i kako nema suncobrana. I njima to na poljani smeta, ali nadaju se da će ih ipak moći dobiti.

kucice13

Kobasice, sarme i buncek u lepinji nude se na kućici ‘Castro’ na poljani. Sarma u lepinji je, primjerice, 27 kuna. Mihovil, Marina i Orsat – presimpatična mlada ekipa ističe kako imaju i dnevne marende. Nedavno je bio teleći rizot, a najavili su kako su u ponedjeljak na meniju – tripice! ‘Dođite, najbolje su u Gradu’, kazali su. Inače, treba reći da provode itekako dobro djelo.

-Ako imamo viška hrane, dajemo potrebitima u Gradu, koji nemaju za marende ili objed – navode. Rekli su i da bi im sve bilo lakše da imaju suncobrane, kako je to bilo i proteklih godina.

Na Gundulićevoj poljani nalazi se i poznati ‘Guloso’, čiji je burger ‘Gospar’ osvojio titulu najboljeg u Hrvatskoj. Njega nećete pronaći na kućici jer je prošla sezona poveruna. No, osmislili su dva nova burgera za sve posjetitelje. Jedan je Santa Claus, ‘blagi’ burger u crvenoj boji, a Grinch je, pogodite, u zelenoj boji. On je nešto pikantniji. Oba koštaju 58 kuna.

kucice15

-U cijenu nije uključen samo burger, nego i dva umaka i pomfrit sa strane – istaknuo je Maroje. U ponudi imaju i hot dogove za djecu koji koštaju 15 kuna.

Pročitajte još

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist

KALAMOTA BEACH HOUSE Noć G Chelo oduševila glazbenim hitovima i vrhunskom hranom

Novi uzbudljivi kino program za sve generacije

Dulist