Kultura

[FOTO] Na kazališnim daskama premijerno izvedena predstava ‘Art’

kmd art18

Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića odigran je u petak navečer prvi ovogodišnji premijerni naslov drama ‘Art’ proslavljene francuske autorice Yasmine Reza kojeg je na daske dubrovačkog teatra postavila redateljica te glumica Jasna Jukić. Trojicu naslovnih likova utjelovili su Zeslav Čotić kao Srđan, Bojan Beribaka kao Ivan dok je uloga Marka pripala gostujućem Marjanu Nejašmiću Baniću.

Predstava ‘Art’ govori o trojici prijatelja koji su vremenom otišli različitim životnim putevima i izgradili različite sustave vrijednosti, ali se usprkos tome i dalje druže. Tako je sve dok jedan od njih trojice ne kupi sliku čuvenog autora, kojoj drugi odriče bilo kakvu umjetničku vrijednost. Ta slika, kupljena po basnoslovnoj cijeni, postat će uzrok žučnih prepirki i rasprava, u kojima tri prijatelja preispituju i iskrenost dotadašnjih postupaka i cijeli međusobni odnos. Srđan, Ivan i Marko tri su lica koja kod publike izazivaju osmijeh, suosjećanje i ocrtavaju likove koje svakodnevno susrećemo na ulici, poslu, a ponekad među svojim prijateljima ili u ogledalu! Svaki od njih karakterno je različit, ali na kraju dana i sličan – jer to je bit svakog prijateljstva.

Za scenografiju, izbor kostima i oblikovanje rasvjete, shodno pandemijskom proračunu zadužen je ravnatelj ustanove Paolo Tišljarić, a autor glazbe je Žarko Dragojević.

Pročitajte još

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist

Najbolji domaći film ‘Proslava’ s Pula Film Festivala dolazi u Dubrovnik!

Dulist

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist