Aktualno

[FOTO] LAPAĐANI U RUŽIČASTIM MAJICAMA Ako trpite nasilje, niste sami! Imate našu podršku

dan ruzicastih majica os lapad

Svake zadnje srijede u veljači, obilježava se Dan ružičastih majica, odnosno Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Povodom toga, učenici i djelatnici Osnovne škole Lapad odjenuli su ružičaste majice kako bi podignuli svijest o borbi protiv vršnjačkog nasilja. Naime, 2007. godine, srednjoškolca u Kanadi su zlostavljali njegovi vršnjaci jer je u školu došao u ružičastoj majici. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji su došli u školu također odjeveni u ružičaste majice i dijelili 50-ak majica iste boje po školi drugim mladićima.

Niste sami
Učenice 6.D razreda iz OŠ Lapad, koje su ove godine sudjelovale u Danu ružičastih majica, Ema Barović i Lara Šošta su za svoje vršnjake iz svih škola diljem Hrvatske poslale poruku mira.

-Danas nosimo ružičaste majice kako bismo podržali svijest o važnosti nenasilja. Nažalost, škole su često mjesto gdje se održavaju razni oblici vršnjačkog nasilja i mi ovim želimo poručiti kako je Osnovna škola Lapad mjesto nulte tolerancije na nasilje – poručila je Ema.

-Danas nosim ružičastu majicu kako bih djeci koja su pretrpjela ili trpe nasilje, poručila kako nisu sami i da imaju našu podršku – dodala je Lara.

dan ruzicastih majica 1Pitali smo učenice kako bi podržale kolegu ili kolegicu koja pati od vršnjačkog nasilja.

– Predložila bih da to kaže nekoj odrasloj osobi i da ne uzima srcu što joj netko kaže ili napravi jer jednostavno to ne treba primati k srcu – odgovorila je Ema.

– Pomogla bih njoj ili njemu i rekla da kaže nekoj odrasloj osobi. S njima bih pošla i rekla toj odrasloj osobi što se točno dogodilo. Rekla bih da to što im je netko napravio nije u redu – poručila je Lara.

FOTO: Nora Di Leo / DuList i Mira Šejtanić 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist