Županija

FOTO // Kroz Inkubator je prošlo 17 poduzetnika i tvrtki

Zupan Inkubator Obilazak 2018 2

Poduzetnički inkubator već više od tri godine radi u ovom prostoru kojeg smo adaptirali i namijenili za pomoć novim poduzetnicima, a kroz njega je prošlo sedamnaest poduzetnika i tvrtki, sedam je još uvijek tu, a deset je završilo, i to prije roka, svoj boravak i početak ovdje – rekao je župan Nikola Dobroslavić tijekom obilaska Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

-Poduzetnički inkubator je priprema poduzetnika za izlazak na tržište gdje dobivaju dobre uvjete kao što smo vidjeli obilaskom ovih ureda, a za početak svoga rada plaćaju najamnine s velikim popustima i dobivaju pomoć Centra. Nakon tri godine, nekad i prije, izlaze na otvoreno tržište. Imamo doista odlične primjere prethodnih korisnika inkubatora koji funkcioniraju odlično i sami su zaposlili više ljudi, time se potvrđuje da je inkubator dobra zamisao i da je uspješna u svom naumu. Osim Inkubatora u Dubrovniku, sad upravo sredstvima EU fondova gradimo Inkubator u Pločama koji će također imati uredske prostore, ali za razliku od dubrovačkog koji nije mogao imati, Inkubator u Pločama će imati i dva proizvodna prostora u kojima će se moći organizirati i proizvodnja – rekao je župan Dobroslavić te dodao kako će novi inkubator također voditi Centar i kako vjeruje da će također biti uspješan.

V.d. pročelnika Ivo Klaić najavio je brojne mjere subvencija i aktivnosti za poduzetnike, a direktorica Centra za poduzetništvo Marija Previšić je istaknula kako je interes za korištenjem inkubatora velik te kako je prosjek korištenja oko dvije godine.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist