Grad

FOTO Kalamota dobila 60 novih kompostera

cistoca komposteri kalamota 2

Koločep je prvi otok na našem području koji je postao svijetli primjer u održivom gospodarenju otpadom. U suradnji s mještanima, Udruga Kalamota pokrenula je niz aktivnosti za uređenje otoka, pa je tako uređeno i novo odlagalište otpada obloženo autohtonim kamenom koje se savršeno uklapa u vizure ovog zelenog Elafitskog otoka, pišu iz Čistoće.

Na inicijativu mještana za stvaranje još boljih uvjeta za zdravo i održivo gospodarenje otpadom, a samim time i u očuvanje okoliša, pozvana je i u aktivnosti od početka uključena i dubrovačka Čistoća. Na prijedlog mještana u Gornje i Donje Čelo postavljeni su kompleti koševa za odvojeno prikupljanje plastike i papira, spremnici za pseći izmet kao i dodatne košarice za sitni otpad.

Nakon javnog poziva, upućenog putem lokalnih medija, da se građani mogu prijaviti za besplatne kompostere, Čistoća je u suradnji sa Udrugom Kalamota organizirala dostavu i podjelu istih na otoku. Ukupno 60 kompostera za biorazgradivi otpad je uz odgovarajući promotivni materijal podijeljeno mještanima otoka, na šetnici ispred pošte. Uz ugodno i nadasve edukativnog karaktera druženje djelatnika Čistoće, predstavnika Udruge i samih mještana zaokružena je ova doista lijepa eko priča.

Važno je naglasiti da je ovo nastavak dobre suradnje ali i prikaz osviještenosti mještana Kalamote kao i djelatnika Čistoće o specifičnostima života na otoku čak i kada je gospodarenje otpadom u pitanju.

Uz dobru volju i aktivno uključenje čitave zajednice zaista je moguće uspostaviti cjelokupni sustav gospodarenja otpada i na otoku te vjerujemo da će primjer Kalamote slijediti i ostali naši otoci.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist