DuList IN

FOTO Kad se okupe bivši Atlasovci…

atlasovci naslovna

Bivši Atlasovci, njih 350, okupili su se popodne u Župi dubrovačkoj na zajedničkom druženju koje ih je sve jednom podsjetilo što je Atlas bio i što je značio svim Atlasovcima.

Susret je prošao uz puno emocija i prisjećanja na slavne dane ove dubrovačke putničke agencije, a bivši zaposlenici došli su iz svih krajeva Hrvatske pa i šire.
-Teško je naći tvrtku u Hrvatskoj, a i šire, koja bi uspjela s jednim pozivom na zajedničko druženje na vlastiti trošak prikupiti toliki broj svojih bivših zaposlenika koji s velikom radošću dolaze na ovo druženje. Ponosni smo na to, ponosni na sve ono što nas je Atlas naučio i na sve ono što smo mi njemu dali – ističu iz organizacijskog odbora.

No, nije ovo prvo okupljanje bivših Atlasovaca, a kako se rodila ideja rekao nam je Antun Perun, bivši vozač autobusa.

-Na ideju smo došli sasvim slučajno, 2011. godine kad smo počeli razgovarati bi li se takvo nešto moglo napraviti ili ne. Tada smo 2012. provali sa zaposlenicima garaže kad nas se okupilo 96. Iduću godinu smo preskočili, a potom smo se opet okupili 2014. i 2015. kad nas je bilo 151. Ove godine skupila se jedna petina nekadašnjeg broja Atlasovih zaposlenika. Ponosni smo i sretni zbog toga. Nadam se da ovo neće biti posljednji put nego da ćemo nastaviti u još većem broju – rekao je gospar Perun.
Gospar Ivan Maltarić, zvani Ivek, u Atlasu je proveo 34 godine.

-Da nam nije bilo lijepo, ne bi se ovo danas događalo. Da mi nismo bili jedna familija, da nismo bili uzorna organizacija, da nismo jedan drugoga podržavali i voljeli Atlas i svoj posao, ovo se danas ne bi dogodilo. Vidite koliko je ovdje ljubavi, vidi se da smo bili vrhunska tvrtka, ne samo u Hrvatskoj i bivšoj državi nego bih se usudio reći da ovakve tvrtke nije bilo u Europi – govori Maltarić, dodavši kako sve male putničke agencije u Dubrovniku danas vode Atlasovci. Ova putnička agencija je 1985. godine zapošljavala 1650 ljudi i sve što se u Dubrovniku događalo nosio je upravo Atlas.

-Zato govorimo Atlas – pet slova što život znače – zaključio je Ivan Maltarić.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist