Sport

(FOTO) IZVRSNI DUBROVAČKI I ŽUPSKI GOLMANI NA ‘RATU VRATARA’ Zlatni Orsat Kralj, Frane Totić, Zvonko Pilaš i Vito Vulinović

naslovna rat vratara 1

Tradicionalno se u Solinu prošli vikend održao ‘Rat vratara’ na kojem vještine omjeraju mladi golmani iz čitave Lijepe naše. Prijavilo se čak 222 vratara iz 47 klubova iz zemlje ali i Bosne i Hercegovine, stoga je ovogodišnji turnir golmana dobio i međunarodni predznak. Dosta je i naših vratara sudjelovalo, što ispred svojih klubova, a što samostalno.

11 iz Grada, 12 iz Župe
Pod vodstvom trenera Matije Štrkalja i Bruna Šutala u Solin se uputilo 12 vratara NK Župa dubrovačka: Božo Lučić, Fran Bulić, Orsat Kralj, Matija Ruščić, Jakov Ruščić, Maroje Miloslavić, Domagoj Katušić, Antun Ramljak, Ivano Zec, Emanuel Goluža, Zvonko Pilaš i Antonio Kalinić.
Vratare Škole nogometa Božo Broketa predvodili su treneri Milan Mikulić i Marko Vulinović – Zlatan. Nastupilo je njih sedam: Ivano Dadić, Arijan Ovčina, Filip Prkačin, Mateo Paulo Gorinjac, Matija Pavičević, Tijan Sekula i Leo Dubretić.
Natjecala su se i dvojica vratara iz NK Gošk Dubrovnik 1919.: Ivan Prkačin i Frane Totić, kao i Leo i Vito Vulinović, inače golmani Škole nogometa Du Talent.

Žestoka konkurencija
Svi su se sjajno predstavili, a čak njih četvero u svojim su pobijedili i vratili se kući s peharima za najbolje vratare 2024. godine u svojim kategorijama, odnosno godištima i to: Orsat Kralj (2008.), Frane Totić (2011.), Zvonko Pilaš (2015.) i Vito Vulinović (2016.). Također, Leo Dubretić (2017.) je osvojio vrijedno drugo mjesto. Župski vratar Zvonko Pilaš osvojio je još i posebnu Te-Ta nagradu, koja se dodijeljuje za najbolju tehničko – taktičku izvedbu.

Sjajna organizacija
Organizatore svakako treba pohvaliti za sjajnu organizaciju. Iako se nogometni turniri održavaju često i na brojnim lokacijama činjenica je da je ‘Rat vratara’ nešto zaista posebno. Prilika je to da se sami vratari susretnu, razmjene iskustva, druže i uče jedni od drugih. Nogometne vještine i taktike, ali što je još važnije fair-play.
-Nadamo se da su mladi vratari sa ovog turnira otišli sretni i zadovoljni bez obzira na rezultat, i sa novim iskustvom, novim prijateljstvima (ono najvažnije), ali i većom motivacijom da se nastave truditi i razvijati kao vratari. Ovdje su svi pobjednici! – poručili su organizatori.
Mi svakako moramo posebno izdvojiti i pohvaliti vratara Škole nogometa Božo Broketa Filipa Prkačina koji je svojom gestom ganuo sve prisutne. Naime, kad je pobijedio u ‘okršaju’ s drugim vratarom i vidio da ovaj plače nije slavio svoj uspjeh već se zaletio utješiti uplakanog mladića. I naravno zaslužio veliki pljesak.

Foto: Rat vratara/Privatna arhiva

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist