Aktualno

FOTO: Iz kojeg vremena je ovaj plan grada?!

plan grada 01 1

Na velikom zidnom planu grada Dubrovnika na autobusnom kolodvoru mnogima je ostao neprimjetan jedan zanimljiv detalj iz poprilično davnih vremena.

Naime, na planu grada pokraj zgrade današnjeg Sveučilišta u Dubrovniku vidljiva su dva natpisa koja nisu istinita barem već dulje vrijeme, jer Veleučilište u Dubrovnik već se odavno tako ne zove, a i ACMT je već godinama stanar zgrade bivšeg suda na Pilama, a ne zgrade današnjeg Sveučilišta.

Ne znamo ima li sličnih detalja na planu, ali ova dva su dovoljna da opišu nebrigu nadležnih za turističke informacije u gradu, ako se plan grada može tako nazvati.

Podsjetimo, Veleučilište u Dubrovniku osnovano je 1996. godine i postojalo je do listopada 2003. godine kada je odlukom Sabora osnovano Sveučilište u Dubrovniku. Prošlo je dakle devet godina.

ACMT je u Dubrovniku od 1995. godine, a u novi prostor preselio je 2005. godine, dakle pred sedam godina.

Podsjetimo, grad Dubrovnik dobitnik je Plavog cvijeta za 2012. godinu, a nagradu će primiti na Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku 18. i 19. listopada. Jedan od kriterija bila je i ocjena turističke signalizacije mjesta…

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist