Aktualno

[FOTO] GENERALNA PROBA Publika je komentirala, dobacivala, smijala se, pljeskala…

generalna naslovna

Maro i Baro odvoznili su ponoća, a Dubrovački simfonijski orkestar, skupa sa zborom, himnom je uveo u generalnu probu jubilarnih 75. Dubrovačkih ljetnih igara, koja se sinoć održala ispred crkve sv. Vlaha. Cijela generalna proba prošla je odličnoj interakciji s publikom koja je komentirala, dobacivala, smijala se i pljeskala.
Već na samom početku probe iz publike su se mogli čuti uzvici poput ‘ajde Ševo’ te ‘bravo Ševo’. Uz glasni pljesak uslijedio je i niz pohvala ‘našim balerinama’, pjevačkim zborovima te Dubrovačkom simfonijskom orkestru koji je cijelu probu pratio sviranjem. Ulazak famoznih Linđovaca, kao i vazda, popratio je gromoglasan pljesak, ali čulo se i ‘Idemo Primorje’, ‘Ajmo žutopasi, ajmo graničari’. Tik prije izlaska kneza, po uzvicima iz publike, dalo bi se reći najbolji nastup izvela je operna pjevačica Dubravka Šeparović Mušović. Ne samo da je oduševila glasom, već je izvela pravi performans! Naime, zapjevala je securitiju, a nakon toga je izvela mladića iz publike te s njime i zaplesala. Izlazak kneza, ove godine, također je mnoge oduševio. Naime, Negroman je ‘zatražio’ ključe da uđe u Grad, a publika je dobacivala ‘ne daj mu, vrati ga doma’. Zatim je knez zamolio ‘gradonačelnika’ da otvori Ljetne igre, na što je on rekao: ‘Gradonačelnik govori, gradonačelnik je završio. Neka uđu!’.
Uz stihove Himne slobode, i ovoga puta Dubrovčani su se digli na tribinama te popratili podizanje zastave Libertas.
Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre bit će otvorene ove srijede u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi. Ceremoniju ovogodišnjeg otvaranja režirao je Paolo Tišljarić, a nastupit će Festivalski dramski ansambl, Dubrovački simfonijski orkestar kojim će dirigirati Valentin Egel, slavna dubrovačka operna pjevačica Dubravka Šeparović Mušović, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor, Akademski zbor Pro musica Mostar, Zbor Blasius, Pučki zbor Konavle, Folklorni ansambl Linđo, članovi Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Plesni studio Step ‘n Jazz, KD Kolarin te Udruga Dubrovački primorski svatovi.
Kako je bilo na generalnoj probi 75. Dubrovačkih ljetnih igara pogledajte u našoj galeriji.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist