Zanimljivosti

FOTO: Dječica Škatulice na Lokrumu

skatulica lokrum 08

Završetak sezone kupanja i početak jeseni mališani iz dječjeg vrtića Škatulica odlučili su „proslaviti“ na Lokrumu.

Nakon doručka u vrtiću, ukupno 110 mališana zajedno sa svojim tetama autobusom su stigli pred sama vrata od Grada na Ploče. Nakon kratkog obilaska povijesne jezgre ukrcali su se na brod „Skala“ u Portu te zaplovili prema Lokrumu.

Prava mala „gusjenica“ mališana u šetnji Lokrumom zadivljeno je gledala paunove koji su im među prvima poželjeli dobrodošlicu. Naravno, nezaobilazan dio izleta bio je i posjet Botaničkom vrtu u kojem su djeca imala priliku uživo vidjeti mnoge kaktuse, od kojih ih je najviše zadivila agava. Također, djeca su uživo vidjela rogač, maslinu, mirtu, eukaliptuse i mnoge druge biljke za koje su se tete posebno pripremile kako bi djecu naučile što se od koje može raditi te kako pojedina biljka izgleda i kako miriše.

Nakon edukativnog dijela izleta slijedilo je ono što djeca zapravo i najviše vole, marenda na svježem zraku i igra 'lovice', nogomet, skakanje po parku te ljuljanje na ljuljačkama.

Kako bi djeci i tetama ovaj dan ostao u posebnom sijećanju djelatnici Rezervata Lokrum priredili su im maleno iznenađenje. Taman kad su djeca spremala svoje rusake za povratak u vrtić, u parku su ih djelatnici iznenadili ogromnom kutijom punom sladoleda. Ima li ljepšeg kraja izleta od slatkog zalogaja prije povratka u vrtić?

Pročitajte još

[FOTO] AKCIJA ČIŠĆENJA U Uvali Lapad izvučeno čak 300 kg otpada

Dulist

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist