Sport

[FOTO] DANČARSKI MARATON Ovo su pobjednici!

page dancarski maraton

Završeno je i ovogodišnje 15. izdanje dančarskog maratona koje je danas okupilo 140 plivača iz 13 različitih zemalja. Plivale su se utrke na 5000 metara i 1700 metara, Cro Cup te dječja utrka.

U utrci na 5 kilometara najbrži je bio Maksym Klys, a iza njega bili su Maro Šušić te Ivan Hrnić, a od žena Aisling McElroy, Tamara Duduković te treća Ivona Zec Paljetak.

Luka Bjelorepa bio je prvi u utrci na 1700 metara. Ivan Vukojević te Marko Žuvela osvojili su drugo i treće mjesto. Lara Šurković, Maja Perak i Tonka Bušković bile su najbrže u ženskoj konkurenciji.

Pobjednik Cro Cup utrke na Dančama na pet kilometara je Grgo Mujan, drugi je Nik Peterlin, a treći Patrick Eremija. Kod žena najbrža je bila Mariia Bondarenko, zatim Klara Bošnjak te Antea Galić.

Promocija zdravog života glavni je cilj ovog događaja, također i promocija Dubrovnika te plivanja na jugu Hrvatske, ali i kako bi sačuvali uspomene na Dančara i uglednog sugrađanina, pokojnog Đura Kolića.

Organizator Joško Pulić na kraju svih utrka bio je zadovoljan i nije krio osmijeh te je pohvalio volontere koji su dali svoj doprinos da sve uspješno prođe.

-Naše blago su volonteri, jedan me je upravo sada nasmijao s plikom novčanica kao što se obično ljudi time mogu razveselit. Bez zafrkancije, ja inače po prirodi nisam optimist, ali sa ishodom današnjeg događaja, zahvaljujući svim volonterima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli, posebno u zadnji čas, jako sam zadovoljan. Hvala dragom Bogu ili energiji, kako god tko vjeruje, što nam je dao ovako lijepo vrijeme i bazenske uvjete za sve plivače da svi sretno završe utrku – rekao je Pulić.

Andrija Martić, također jedan od organizatora, ispričao nam je kako je prošao cijeli događaj te dao svoj komentar na buduće događaje koje će organizirati.

– Sve je prošlo savršeno, baš kao što smo priželjkivali, nije moglo bolje – rekao je Martić,  a na pitanje o budućnosti poručio je kako uzimaju odmor iduće sedmice te će onda razgovarati o tome.

Inače, dječju utrku je otplivalo oko 60 djece koja su stigla s roditeljima da subotnje jutro provedu u zabavi i natjecanju.

-Dječja utrka je na kraju ispala jako dobra ideja za budućnost, djeca se tu upoznavaju s Dančama, s plivanjem i natjecanjem. Uvijek najviše suza bude baš na toj utrci jer svi žele već u toj dobi pobijedit. To je potpuno razumljivo, tako i treba biti, a upravo zbog toga mi je to najdraža utrka koja postoji – dodao je Martić.

Pročitajte još

Ivica Tucak odabrao 13 igrača za Olimpijske igre u Parizu

Dulist

Sve je spremno za deseto izdanje Dubrovnik DUB Bowla

Dulist

HRVATSKA BOLJA OD DOMINIKANSKE REPUBLIKE U finalu nas čeka Grčka

Dulist