Gastro blogerica Janja Benić, koju svi znamo kao ‘Janjolinka’, stigla je u Grad! Razlog tomu su radionice, a na kojima svi polaznici mogu saznati kako se izrađuju njeni, trenutno najpoznatiji krafeni, možemo reći – u državi. Prva radionica održala se u subotu, u Konobi Veranda gdje su sve prisutne ugostili simpatični vlasnici Maja i Mirko Andrić.
Riječ je, točnije, o radionici izrade krafena s klasičnim kvascem s hladnom fermentacijom. Svi su naučili sve korake u izradi krafena – od pripreme tijesta, oblikovanja, prženja i punjenja kremom od vanilije, a kao bonus su dobili i recept od ‘Male Trube’ za punjenje za Baileys kremu.
-Ovo je moja prva radionica u Dubrovniku i okupio se veliki broj ljudi. Ugodno sam iznenađena što sam uspjela popuniti dvije radionice! Sretna sam što sam tu. Veranda, odnosno Maja i Mirko su odlični domaćini. Baš sam im zahvalna na tome kako su nas lijepo ugostili i koliko se odlično brinu o nama. Sigurno sam da ću opet doći, tijekom sezone, kako bih probala ono što oni spremaju – rekla je Benić.
-Prezadovoljni smo i sretni što je Janja došla u Dubrovnik i što smo mogli u Verandi organizirati jednu ovakvu radionicu. Radujemo se ovakvim budućim suradnjama i kreativnim radionicama – istaknula je Maja Andrić.
Druga radionica održat će se u ponedjeljak, 14. ožujka na istoj lokaciji.