Zanimljivosti

Forbesova novinarka priprema članak o Dubrovniku

Ana Hrnic i Elizabeth Brownfield 1

U Dubrovniku trenutno boravi novinarka Elizabeth Brownfield koja priprema reportažu o najboljim hotelima na hrvatskoj obali za digitalno izdanje magazina Forbes – Forbes.com.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku novinarka će posjetiti najvažnije kulturno-povijesne znamenitosti grada, otok Lokrum i okolicu. Američku novinarku dočekala je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te joj uz prigodni poklon za uspomenu, zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić i Elizabeth Brownfield razgovarale su o važnosti američkog tržišta za Dubrovnik i Hrvatsku, oporavku turističkog prometa te gastronomskoj ponudi koju nudi Dubrovnik i okolica. Novinarka je iskazala i zanimanje za program digitalnih nomada, jer je upravo i ona sama nomad te je prije pandemije provela godinu i pol dana radeći iz drugih zemalja.

Novinarka će osim članka o hotelima, koji će biti objavljen u digitalnom izdanju Forbes.com, a koji broji oko 27 milijuna čitatelja mjesečno, napisati i članak o Dubrovniku kao destinaciji, obzirom na veliki interes američkih turista, a čemu svjedoči i ponovni dolazak novinarke koja je u Dubrovniku boravila prije dvije godine.

Promotivne kampanje na američkom tržištu koje provodi Turistička zajednica grada od početka 2021., u suradnji s američkim zrakoplovnim tvrtkama, od promotivnih video materijala do reportaža i advertoriala u njihovim inflight magazinima pokazali su se kao odlična procjena u osiguranju što bolje turističke sezone. Veliki uspjeh upravo je i činjenica uvođenja direktnih letova američkih zrakoplovnih tvrtki United Airlines i Delta Air lines s čak osam tjednih letova koji povezuju SAD s Dubrovnikom. Američko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika, čiji se turisti trenutno nalaze na trećem mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Trenutno u Dubrovniku boravi 1548 turista iz SAD-a, dok je u kolovozu bilo 16.712 američkih gostiju.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist