Sport

FINAL FOUR U GRUŽU Jug i Primorje istakli ambiciju, Mladost i Jadran ‘čekaju iz prikrajka’

regionalna final4 vaterpolo 2

Uoči sutrašnjih polufinalnih utakmica Final 4 Regionalne lige u četvrtak navečer na bazenu u Gružu održana je tiskovna konferencija trenera četiri najbolje momčadi.

-Sretni smo što smo ligu završili na prvom mjestu i time imamo priliku organizirati Final 4 kvalutetne lige. Naša ambicija je osvojiti naslov pobjednika. To neće biti nimalo lako, a već u polufinalu nas čeka rasterećen protivnik koji je sposoban pružit velik otpor. Spremali smo se korak po korak za polufinale, a ako to pobijedimo, razmišljamo dalje – izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

-Izostanak Perronea je nešto što se događa i na to treba računati. Naravno da nije isto igrati s njim ili bez njega. Vrlo brzo se treba transformirati, mislim da smo to već uspjeli. Izgubili smo na kvaliteti, ali sve ćemo pokušati da ga zamijenimo i slavimo na turniru – dodao je Kobešćak.

– Imamo ambiciju obraniti trofej koji smo osvojili triput za redom. Koncentrirani smo na polufinale s Jadranom, koji stiže rasterećen i ima dobru, mladu momčad koja je pokazala dosta u ovoj sezoni. O eventualnom finalu razmišljamo u slučaju povoljnog rezultata za nas – istaknuo je trener Primorja EB Ivan Asić.

– Nitko, pa ni Recco, nije ovdje favorit protiv Juga. Ali ne mislimo da je Jug bolji od nas. Respektiramo ga, ali ga se ne bojimo. Ja bi volio da Perrone igra, jer su takli asevi potrebni vaterpolu. Ali Jug ima kvalitetu i znat će ga nadomjestiti. Mislim da smo u stanju obraniti titulu, a zadnje igre nam daju optimizam – dodao je Asić.

– Odradili smo zacrtano. Uvjerljivo smo i zasluženo treći, sve ekipe iza nas smo pobijedili. Na ovom turniru nemamo što izgubiti, samo dobiti. Iz prikrajka čekamo priliku, neku senzaciju, dobar rezultat protiv Primorja EB – rekao je tajnik Jadran Carina Miloš Mračević (trener Gojković ostao je u Herceg Novom pripremati ekipu).

– Imali bismo više šanse da je s nama Nikola Janović, kojeg vi ovdje jako dobro znate. Izvanserijski igrač, sportaš, čovjek. On je okupljao mladu ekipu, bio snaga u napadu. Naša mlada ekipa je dobro posložena – istaknuo je Mračević.

– Vjerujem da će turnir biti dobar. Došli smo rasterećeni i možemo pružiti dobar otpor, uz malo sreće možda polučiti povoljan rezultat. Bukić je ostao u Zagrebu zbog temperature, morat ćemo bez njega, kao i Jug bez Perronea – kazao je trener HAVK Mladosti Hrvoje Hrestak.

Prvi čovjek Regionalne lige Milivoj Bebić kazao je kako je siguran da će završni turnir biti sportski kvalitetan te opravdati sva očekivanja.

Prva utakmica polufinala igra se u Gružu od 19.30 Jug CO – HAVK Mladost, a od 21 sat Primorje EB – Jadran Carine HN. Finale je zakazano za subotu u 19 sati.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist