DuList INKultura

FESTA 2016. Veliki koncert Nena Belana, klape, te i ove godine bogat program!

Festa Dubrovnik 5

Festa 2016. Dubrovnik, manifestacija koja već dugi niz godina prati Dubrovčane pred najvažniji dan u godini, predstavljena je u srijedu ujutro u hotelu Hilton Imperijal.

Petnaestu godinu pripremamo našu višednevnu manifestaciju FESTA 2016 DUBROVNIK, koja tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Manifestacija je planirana od 26. siječnja do 5. veljače, dok će izložbeni program trajati kroz cijelu Godinu Svetoga Vlaha – istaknuto je na početku konferencije, a festu su predstavili njeni organizatori, sudionici i partneri – Slobodan Nano Vlašić, predsjednik udruge, Darija Mikulandra, direktorica programa, potom Francesca Vlasić, voditeljica Feste od Klapa, Žarko Dragojević u ime Kazališta Marina Držića, partnera Feste, Marin Ivanović i Maja Mozara u ime Matice iseljenika, Terezina Orlić u ime HGK, Nikola Kalafatović iz obrtničke komore DNŽ te Ana Hilje, pročelnica za kulturu Grada Dubrovnika, Jeny Hansal u ime Udruge DEŠA, te Ivo Ogresta kao domaćin u svom restoranu Mimoza.

U Festi 2016. Dubrovnik očekuje nas doista bogat program: 

Tu je izložba slika ’12 umjetnika i Sv. Vlaho’, u utorak 26. siječnja u (19:30) u Kazalištu Marina Držića čime će se otvoriti serija od 10 izložaba na temu svetoga Vlaha uz 1700.-tu godišnjicu njegove mučeničke smrti, a koja se priprema u suradnji s Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića.

‘Festa od Klapa’ u četvrtak 28. siječnja 2016. (20:00) u Kazalištu Marina Držića, i ove godine okuplja desetak ponajboljih klapa iz Dubrovačko neretvanske županije, uz kvartet DSO.

FESTA 2016 DUBROVNIK, revijalni koncert u petak 29. siječnja (20:00) u Revelinu koncert će održati Neno Belan uz njegov Mediteranski Orkestar s vrhunskim glazbenim suradnicima. Izvest će svoje najpoznatije skladbe uz 30 godina karijere! Koncert koji je 2 dana zaredom napunio Lisinski dolazi i u Dubrovnik, istaknula je na konferenciji Mikulandra. Uz njega će zapjevati i klapa Ragusavecchia. -Takav koncert rijetko se izvodi, pa nam je čast prvi put u Dubrovniku vidjeti Nena Belana u takvoj atmosferi- naglasila je direktorica programa Feste Darija Mikulandra.
Još jedna glazbena poslastica održat će se u subotu, 30. siječnja,  u Revelinu – Dubrovačka Rock-parada, koja se održava u suradnji s Udrugom mladih Orlando.

U nedjelju, 31. siječnja u 19 sati u crkvi sv. Vlaha nastupit će Dubrovačke operne dive u suradnji s DSO.
Na Kandeloru, 2. veljače je ‘Festa od vina’ u Luži od 11h, u suradnji s  Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ.

U sklopu Feste od vina u četvrtak, 28. siječnja u Mimozi na Pilama, u  suradnji s udrugom Deša Dubrovnik i Turističkom i ugostiteljskom školom priprema se radionica o tradicionalnim jelima za sv. Vlaha, a ovaj zanimljiv događaj počinje u 11 sati. -Bavimo se baštinom i oživljavanjem tradicije, pa naravno nema Svetog Vlaha bez šporkih makarula- dodala je Jeny Hansal u ime udruge Deša.

U petak, 5. veljače s početkom u 19 sati u Kazalištu Marina Držića održat će se monodrama ‘Na rubu pameti’ Dragana Despota, nastala prema istoimenom Krležinom romanu, u dramaturškoj obradi, režiji i glumačkoj interpretaciji prvaka Drame HNK u Zagrebu Dragana Despota.

Za kraj vrijedi napomenuti i to kako je i ove godine Festa humanitarnog karaktera – sve izvedbe namijenjene su obnovi Crkve svetog Vlaha.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist