Grad

EXCELSA NEKRETNINE Nogostup je naš, a Grad je odbio riješiti gužvu

zicara guzva kolovoz 9

Nakon objave članka na portalu DuLista o kaosu na autobusnoj stanici na Žičari, koji je posebno bio izražen proteklog vikenda, oglasili su se i iz tvrtke Excelsa nekretnine.

Ističu kako je cjelokupni nogostup ispred postaje žičare u ulici Petra Krešimira IV izgrađen na zemljištu Excelsa nekretnina i stoga nije javna gradska površina.

-Dapače, ne samo nogostup već je i cjelokupno ugibalište za autobuse izgrađeno na zemljištu Excelsa nekretnina. U studenom i prosincu 2013. godine, kada se uređivao nogostup u ulici Petra Krešimira IV, Excelsa nekretnine su pristale da se nogostup ispred postaje žičare uredi na jednaki način kao i ostatak nogostupa u toj ulici te su Excelsa nekretnine financirale uređenje nogostupa na svojoj čestici – navodi se u priopćenju iz ove tvrtke.
Problem gužvi su, navode, pokušali riješiti pet godina.

-Problem gužvi koje se stvaraju jer isti nogostup koriste pješaci koji prolaze ulicom, građani i turisti koji čekaju autobus javnog gradskog prijevoza, građani i turisti koji čekaju autobus za aerodrom te posjetitelji žičare pokušali smo riješiti još prije 5 godina kada smo skupa s Elektrojugom Dubrovnik u rujnu 2013. godine dali zajednički prijedlog Izmjena i dopuna GUP-a grada Dubrovnika. Predloženim izmjenama stvorili bi se uvjeti da se u unutrašnjosti čestice žičare, na prostoru sadašnjih vrtova, izgradi prostor za smještaj nove trafo stanice i rasklopnog postrojenja Elektrojuga u svrhu napajanja tog dijela gradskog predjela Ploče, te bi se istovremeno izgradila površina na kojoj bi posjetitelji žičare čekali ukrcaj čime bi u potpunosti bili izmješteni s nogostupa. Sve radove financirali bi Elektrojug i Excelsa nekretnine. Na žalost grad Dubrovnik je taj prijedlog odbio – zaključuju iz Excelsa nekretnina.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist