Grad

Evo po kojim cijenama će voziti taksisti i tko će plaćati 20 posto skuplje

taxi taksi

Za nešto više od dva mjeseca, točnije 28. travnja ističu dozvole svim taksistima u Dubrovniku, a gradska uprava se još uvijek nije uspjela dogovoriti sama sa sobom što će točno i kako stati u novoj Odluci o autotaksi prijevozu, prvom i osnovnom dokumentu koji mora regulirati djelatnost koja je posljednjih godina više sličila na Divlji zapad nego išta drugo.

Naime, zbog tog vrlo bliskog roka, već je davno trebao biti raspisan natječaj za nove dozvole, njih navodno 214, a još prije toga naravno morala se donijeti nova odluka, kojom bi postojeća, već osam puta mijenjana, bila stavljena izvan snage. Taksi vozači su trenutno u situaciji u kojoj bi se u slučaju raspisivanja natječaja javili za posao za koji znaju da se uskoro mijenjaju uvjeti, odnosno donosi se nova odluka, no ne znaju što će točno u njoj stati, dok građani još uvijek nisu uspjeli pohvatati tko će ih po kojoj cijeni odvesti gdje žele.

Dva prijedloga
Kako doznaje DuList trenutno se raspravlja o dva moguća nacrta te nove Odluke. Važno je naglasiti kako nijedna nije konačna i još uvijek su podložne promjeni, no obje su snažan indikator pravca u kojem se razmišlja. Jedna je došla od samog Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, dok je druga odluka Upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo.

Dva nacrta su u nekim dijelovima identična tako da se teško oteti dojmu kako je ona gradska verzija samo modificirana odluka koju su poslali taksisti na Gradsko vijeće. Ipak, varijacije oko nekoliko ključnih detalja čine ih poprilično udaljenima jedne od druge.

Ono na što su svi uvijek najosjetljiviji je cijena, a kakvi su prijedlozi potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist